Featured Post
Patrick Moore: Fakta om CO2
Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...
onsdag 2 december 2009
Snart går vi på grund
Jag såg i tidningen att såväl Rajendra Pechauri som Barack Obama numera räknas till världens skarpaste hjärnor. Kraven på intelligens och logiskt tänkande tycks med andra ord vara lågt ställda idag, och med sådana kaptener är det väl sannolikt att Narrskeppet snart går på grund (och lika bra vore kanske det).
För efter Climategate har alarmisterna mobiliserat alla dumskallar de kan hitta i denna värld. De gapar och skriker i radio, i teve och i tidningarna för att försöka få tänkande personer att glömma klimatbubblan. Och våra media håller med. Den globala uppvärmningen är ett faktum, skit samma hur många vetenskapsmän som säger motsatsen.
Därför blev jag glad när jag läste vad före detta IPCC-forskaren Richard Courtney skrivit (han är en av de tappra 700 som vågar ha en avvikande åsikt).
"Jag är säker på att en minskning av de fossila bränslena skulle innebära döden för miljarder människor. Bara att bibehålla användningen av fossila bränslen på dagens nivå skulle döda minst 2 miljarder människor, främst barn...
Det är ingen åsikt. Det är ingen förutsägelse. Det är ett ovedersägligt faktum."
Varför?
"Därför att användnngen av fossila bränslen har betytt mer för mänsklighetens välstånd än något annat efter uppfinningen av jordbruket.
Människor dör utan energi och möjligheten att använda den. De dör därför att de saknar mat, hus, kläder, värmesystem som kan skydda dem mot köld eller kylsystem som kan skydda dem mot hög värme, transportmedel, medicin och mycket annat. Och människor som saknar tillgång till energi är så fattiga att de också dör av föroreningar.
Rikedom minskar föroreningarna. Rika människor har råd med avlopp, toaletter, rent dricksvatten och ren luft. Fattiga människor har viktigare saker att tänka på. Rika människor kan kosta på sig att minska föroreningar av olika slag men fattiga kan inte det. Föroreningarna i Nordamerika och Europa var större vid sekelskiftet 1900 än år 2000 trots att befolkningen nu är så mycket större.
Tillgången till energi ökade oerhört när vi fick tillgång till energirika fossila bränslen och ångmaskiner. Djur, vind och sol övergavs som energikällor därför att fysikens lagar hindrar dem från att avge lika mycket energi som de fossila bränslena."
Richard Courtney säger många andra vettiga saker i sitt inlägg på Climate Depot. Han är en klok person i motsats till de klimatnarrar som befolkar det skepp Skeppsgossen medföljer - märk väl, som observatör.
Till sist ett tillägg från min kamrat Skeppsråttan, som undrar hur en man som Barack Obama kan ha fått fredspriset och sedan utan att skämmas flyger och hämtar det i Oslo när han samtidigt skickar 30 000 nya soldater till Afghanistan?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Narrskeppet
Bloggintresserade
Om mig
- Skeppsgossen
- Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare
Hej!
SvaraRaderaTittar in på besök. Håller med om kritik mot miljörörelse, "klimathot" m m. Utan mer globalisering, energitillgång, ekonomisk tillväxt och liknande blir prognosen fortsatt dyster för de fattigare delarna av jordens befolkning.
Tyvärr är den "gröna" rörelsen ett hot mot detta. Det som åstadkommer förbättringar för världens fattiga är ekonomisk liberalisering, ökad rörlighet för varor och tjänser, m m. Men miljörörelsen vill ha minskad världshandel, mer planekonomi och regleringar, ökade skatter - tvärtemot det som behövs.
Babbel om "klimathotet" (som dokumentationen i Climategate-skandalen visar är upphaussat, i stora delar baserat på fusk och manipulation) passar perfekt för denna agenda. Som tur är tror jag zenit nu passerat för miljörörelsen och deras agenda.
Köpenhamn blir ett antiklimax.
--Ahrvid Engholm
Hej tokstolle!
SvaraRaderaEnergi och tillväxt är bra. Men det måste ske i takt med en hållbar utveckling för miljön. Det finns ingen motsägelse mellan tillväxt och ekologisk hållbarhet. Tvärtom finns det alla möjligheter att utveckla samhället samtidigt som vi sparar på jordens resurser.
Har du hört talas om förnyelsebar energi?