Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 23 september 2009

Åtta röster om framtiden


Under Narrskeppets färd mot Köpenhamn har jag lyssnat till vad några av narrarna ombord haft att säga om världens framtid. Jag återger här några citat som avslöjar vilka planer dessa personer säger sig ha för mänskligheten.

Professor Stephen Schneider (författare till många IPCC-rapporter): "Vi måste sätta fantasin i rörelse hos den breda massan. Därför måste vi måla upp skräckscenarion, komma med förenklade, dramatiska påståenden och utesluta alla tvivel..."

Timothy Wirth, ordförande i UN Foundation: "Även om teorin om den globala uppvärmningen är felaktig kan vi trösta oss med att vi gör det rätta vad gäller ekonomi- och miljöpolitik."

Professor Chris Folland: "Data har ingen betydelse. Vi baserar inte våra rekommendationer på data. Vi baserar dem på klimatmodeller."

Paul Watson, en av Greenpeaces grundare: "Det spelar ingen roll vad som är sant eller inte. Det enda som betyder något är vad människor tror är sant."

Sir John Houghton, förste ordförande i IPCC: "Om vi inte ropar ut katastrofer kommer ingen att lyssna."

Judi Bari, grundare av Earth First!: "Om vi inte kan avskaffa kapitalismen har vi ingen möjlighet att rädda miljön. Jag tror att vi kan skapa ett ekologiskt sunt samhälle under socialistiskt styre. Jag tror inte att vi kan göra det i en kapitalistisk värld."

Michael Oppenheimer, Environmental Defense Fund: "Världens enda hopp är att det aldrig skapas ett nytt USA. Vi kan inte låta andra länder få lika många bilar och en lika hög grad av industrialisering som vi har. Vi måste stoppa utvecklingen i länderna i Tredje världen på den punkt där de befinner sig idag."

Sir James Lovelock: "Det stora hotet mot planeten är människorna. De är för många som har det för bra ekonomiskt och bränner för mycket olja."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare