Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 25 september 2009

Lögn och förbannad dikt

Smälter isen i polarområdena eller inte? Jo, det gör den, sa FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon i början på september där han stod på ett isflak och spanade efter isbjörnar. På grund av den globala uppvärmningen påstod han att 100 miljarder ton is smälter varje år och att Arktis kan vara isfritt inom 30 år.

Detta var inget annat än lögn och förbannad dikt. Varje sommar smälter runt 10 miljoner kvadratkilometer havsis och varje vinter fryser havet till igen. Det finns nu mer än 500 000 kvadratkilometer större istäcke än vid den här tiden 2008 - vars utbredning i sin tur var 500 000 kvadratkilometer större än bottennoteringen 2007. I april 2010 räknar man med att istäcket ska vara minst 14 miljoner kvadratkilometer stort.

Här ombord på Narrskeppet diskuteras just nu om man ska försöka ta sig igenom Nordostpassagen som ju påstås ligga öppen på grund av den globala uppvärmningen. Vi har till och med sett tyskregistrerade isklassade fraktfartyg segla den vägen från Korea, vilket skulle vara ett bevis för att nu står det illa till med vår planet. Läser man rederiets egen rapport får man dock veta att fartygen gick i konvoj efter två atomdrivna ryska isbrytare!

Det ser ju ut som mycket håller på att frysa inne inför det stundande toppmötet, så varför inte låta Narrskeppet och alla dess passagerare kyla av sig under en vinter i Arktis?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare