Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 13 november 2016

Patrick Moore: Fakta om CO2Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore, den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace men lämnade organisationen när den blev alltmer anti-vetenskaplig och alltmer anti-kapitalistisk. Moores sammanfattning borde kopieras av alla som tror på koldioxidens inverkan på klimatet och sättas upp på anslagstavlor i alla skolor. För fortfarande förträngs dessa fakta i pk-media.

    1. Koncentrationen av CO2 i den globala atmosfären är lägre idag, oavsett utsläpp från mänskliga aktiviteter, än den har varit under större delen av den tid det har funnits liv på jorden.   

    2. Klimatet på jorden har varit mycket varmare än det är idag under större delen av den tid det har funnits liv på jorden. Idag lever vi i en mellanistid under den pleistocena istiden som började för 2,5 miljoner år sedan och inte har slutat.

    3. Det fanns en istid för 450 miljoner år sedan under vilken CO2 var omkring 10 gånger högre än det är idag.

    4. Människan utvecklades i tropikerna nära ekvatorn. Vi är en tropisk art och kan endast överleva i kallare klimat tack vare elden, kläder och olika typer av skydd.

    5. CO2 är den viktigaste födan för allt liv på jorden. Alla gröna växter använder CO2 för att tillverka de sockerarter som ger dem och oss energi att växa. Utan CO2 i atmosfären skulle det kolbaserade livet aldrig ha kunnat utvecklas.

    6. Optimala CO2 nivån för de flesta växter är ungefär 1 600 miljondelar, fyra gånger högre än dagens nivå. Det är av det skälet som växthusodlarna skickar in CO2 från sina gas- och vedeldade uppvärmningsanordningar och därmed får en 40-80 procentig ökning av tillväxten.

    7. Om mänskliga utsläpp av CO2 leder till en påtaglig uppvärmning (vilket inte är säkert) kan det bli möjligt att odla spannmål i norra Kanada och Ryssland, enorma områden som idag är för kalla för jordbruk.

    8. Oavsett om höjda CO2 nivåer orsakar en påtaglig uppvärmning eller inte, så kommer de höjda CO2 nivåerna i sig själva att resultera i en kraftig höjning av tillväxttakten hos alla växter, inklusive de som vi odlar för att äta och skogarna.

    9. Det har inte registrerats någon ytterligare global uppvärmning i nästan 18 år trots att 25 procent av all den CO2 som mänskligheten tillfört har fyllt på atmosfären. Hur länge kommer kurvan att vara utjämnad och kommer den att vända uppåt eller nedåt nästa gång? Nu har vi inga fakta att hålla oss till längre utan endast spekulationer.

3 kommentarer:

 1. Tacksam för referens (källa)

  SvaraRadera
 2. THE POSITIVE IMPACT OF HUMAN CO2 EMISSIONS ON THE SURVIVAL OF LIFE ON EARTH
  BY PATRICK MOORE JUNE 2016

  https://fcpp.org/sites/default/files/documents/Moore%20-%20Positive%20Impact%20of%20Human%20CO2%20Emissions.pdf

  //tompas11

  SvaraRadera
 3. Kul att du ev tog till dig mina påståenden i kommentarer till tidigare inlägg av dig!

  More är en fan av nu avlidne svensken Fred Goldberg, som alltid hävdat ett hans vetenskap visar att klimatbedragarna just bedrar. Här ett exempel från en av de föreläsningar som har omvänt så många tidigare alarmister.
  https://www.youtube.com/watch?v=XEcnJFTxQcU

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare