Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 16 november 2016

Nya klimatlögner från MarrakechNu var det dags igen – klimatnarrarnas sandwichman gick omkring hela förmiddagen igår med ett plakat på bröstet där det stod att man redan nu kan säga att 2016 blir det varmaste året hittills.

Läser man det finstilta står det att forskarna kan påstå det med 90 procent sannolikhet. Vilka forskare, undrar du kanske. Jo, dataförvanskarna på WMO (World Meteorological Organization). Under januari-september i år var det enligt dem 1,2°C varmare än under motsvarande tid i den “förindustriella” världen.

Att vi får reda på det redan nu hänger förstås samman med det pågående klimatpartyt i Marrakech.  

"Ännu ett år. Ännu ett rekord. De höga temperaturerna vi såg 2015 kommer att bli ännu högre 2016”, förkunnade generalsekreteraren i WMO Petteri Taalas. Med visst sorgflor på rösten fortsatte han: ”I delar av det arktiska Ryssland har temperaturerna i år legat hela 6-7°C över genomsnittet. Många andra områden på norra halvklotet  har noterat 3°C över medelvärdet.”

Dessa alarmerande siffror beror förstås på att vi idag släpper ut ännu mer koldioxid än tidigare. En viss inverkan kan också årets ovanligt starka El Niño ha haft – men den har enligt dessa väderspåmän inte stått för mer än  0,2 graders höjning.

Samme Petteri Taalas har också mage att påstå att den globala uppvärmningen lett till att extrema väderfenomen blivit vanligare – ett påstående som ju motsägs av all statistik utom den som WMO:s datorer plockar fram. Havet stiger, vi har fler förödande stormar, ja kanske är det klimatförändringarnas fel att Donald Trump valdes till president också.

Åren 2005, 2010 och 2015 har tidigare utnämnts till de varmaste. Men den som gör sig besväret att närmare undersöka vad dessa påståenden bygger på kommer att finna att skillnaderna år från år rör sig om några hundradelar av en grad – skillnader som ligger inom felmarginalen!

Sanningen är att de globala temperaturerna i princip har legat väldigt stilla utan någon tendens till ökning. Till och med ex-NASA-klimatoraklet James Hansen har erkänt att de här deklarationerna om de varmaste åren inte är särskilt intressanta. Dr Richard Lindzen vid MIT tycker att de är rent löjliga och kallar dem nonsens. ”Om man kan justera temperaturerna med 2/10-delar av en grad, då kan man inte heller påstå att det handlade om en ökning med 2/10-delar av en grad.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare