Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 6 november 2016

En tjuvtitt in i den ekosexuella världen

Ett sätt att hylla jorden?

I förra veckan kunde den som befann sig i Sydney ha sex med självaste Jorden eller Gaia. En installation under konstfestivalen i staden kallades “Ecosexual Bathhouse”. I badhuset kunde man smeka orkidéer, kyssa mossa och ägna sig åt en del andra liknande utsvävningar.

För denna interaktiva installation svarade Loren Kronemyer och Ian Sinclair, båda tilhörande konstnärsgruppen Pony Express i San Francisco (var annars?). I en intervju förklarade de båda att de med badhuset ville “upplösa barriärerna mellan arterna innan vi försvinner in i glömskan” till följd av den globala miljökrisen. De berättade också att det finns en världsomspännande ekosexuell rörelse.

En koll på nätet bekräftar detta. Anledningen till att vi inte hört så mycket talas om den sägs vara att den fokuserar på våra personliga preferenser snarare än på politiska protestaktioner. Därför har miljörörelsen inte velat ha med den att göra. Men de ekosexuella aktivisterna själva säger att de ska tas på fullaste allvar. ”Betraktar man jorden som en älskare eller älskarinna har man tagit det första stora steget mot ett högre miljömedvetande”, säger en representant för rörelsen.

Alla sätt är väl bra utom de dåliga. Sex säljer och vill du smygtitta lite i badhuset och vad som utspelades där, kan du göra det här:

http://www.vice.com/read/ecosexuals-believe-having-sex-with-the-earth-could-save-it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare