Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 20 november 2016

Modiga män i Marrakech


Avslutningen på klimatpartyt i Marrakech i Marocko sände svallvågor som fick Narrskeppet att gunga betänkligt. Inte så att det var någon fara för säkerheten ombord, men en majoritet av klimatnarrarna blev sjösjuka och sågs kasta upp icke-köttprodukter över relingen.

Vad var det då som utlöste denna kollektiva orgie i spyor? Tro det eller ej, men det var tre internationellt erkända forskare som ”fått tillstånd” att framföra sina avvikande åsikter om den globala uppvärmningen. Otroligt generöst av FN-politrukerna… som djupt ångrade sig när alla tre i sina anföranden uttryckte förhoppningar om att Donald Trump kommer att sätta stopp för FN:s politiserade klimatagenda.

De tre modiga männen var dr Albrecht Glatzle från Paraguay, dr Nils Axel Mörner från Sverige och professor Jan-Erik Solheim från Norge.

Mest frispråkig var kanske dr Glatzle som uppmanade Donald Trump att genomföra sina planer, stoppa utbetalningarna till klimatfonden och se till att vetenskapen åter kan inta sin rättmätiga plats i klimatagendan. ”Jag hoppas att han bryter Parisöverenskommelsen, som är baserad på inget annat än en illusion. Man kan inte justera klimatet genom bara vrida på CO2-reglaget.”

Han var heller inte nådig mot de korrupta politiker som skor sig på klimatpengarna från FN. ”De finns också i mitt hemland”, sade dr Glatzle, ”och de accepterar FN:s klimatpåståenden så länge de får betalt.”

Den världsberömde svenske geologen Nils Axel Mörner konstaterade att Donald Trump är en smart person. I en intervju med sajten Climate Depot sade han efter sitt tal att han hoppas att Trump ska kunna befria världen från ”konsensus-tänkandet” som FN fört fram i tid och otid.  

“Studier som inte stämmer med den officiella linjen publiceras inte. Nu kan det bli en ändring så att avvikande åsikter inte längre diskrimineras. Trumps seger i presidentvalet innebär att forskningen återvinner sitt oberoende och sin frihet.” Han tillade att FN har totalt fel om CO2-hotet och att enorma summor kastas i sjön på grund av något som inte finns.

Professor Solheim delade de övrigas uppfattning och poängterade att Trump kan bli mannen som sätter stopp för censuren mot oliktänkande och det enorma resursslöseriet.

En av dem som inte talade på mötet var brittiske astrofysikern och meteorologen Piers Corbyn. I en intervju kallade han Trumps åsikter om klimatförändringarna ”excellent”. Han sade också att Parisöverenskommelsen var Obamas dummaste initiativ och han försvarade Trumps omdiskuterade tweet att det var Kina som ”hittat på” klimatförändringarna. ”Jag tror att vad Trump ville ha sagt är att Kina tjänar en massa pengar på alla vindkraftverk som vi får betala.”

När Skeppsgossen klättrar upp i utkiken igen känns vinden friskare än på länge.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare