Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 9 november 2016

Hurra för Donald Trump! Nu kan Clexit bli verklighet.
Efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet känner Skeppsgossen en försiktig optimism inför USA:s framtida hållning i klimatfrågan. Det är jag långt ifrån ensam om. Marc Morano, ansvarig för klimatsajten Climate Depot skriver: “Klimatklokskapen har återtagit sin ställning i USA. Nu behöver vi inte längre höra i övrigt intelligenta personer i Washington babbla om hur FN-avtal eller miljöregler kommer att kontrollera jordens temperatur eller stormar."

Ja, vi var många ombord på Narrskeppet som smålog åt varandra och nickade bekräftande när Trumps seger var ett faktum. Samtidigt steg klagolåten från förstaklassalongerna och inga champagneglas höjdes. Man kunde nästan tro att hela det politiska etablissemanget och dess svans av journalister proklamerat universell landssorg. 

Marc Morano igen: "Vad de (demokrater & de som tror på den globala uppvärmningen) är så rädda för är detta - Trump är den första republikanska presidentkandidaten som intagit en vetenskapligt grundad och starkt skeptisk ställning till inte bara påståendena om klimatförändringarna utan också de så kallade lösningarna på dem."

Nu är det tid för Clexit, alltså att USA bryter Parisöverenskommelsen. I maj 2016 förklarade Donald Trump att detta stod på hans agenda som president. Han ironiserade också över "drakoniska klimatregler" och lovade att han skulle dra in allt ekonomiskt bistånd till de många program som FN sjösatt för att hejda den påstådda globala uppvärmningen.

PK-blaskan Washington Post har tidigare konstaterat att Trump skulle kunna förstöra FN:s klimatöverenskommelse med ett pennstreck "och med det allt hopp om att världen kan hålla planetens temperatur inom de gränser som forskarna anser vara säkra". Till yttermera visso kan det få andra nationer att följa USA:s exempel, skrev tidningen. Och tillfogade följande skräckvision: "Planeten skulle bli varmare, världshaven surare, korallerna blekare, havsnivåerna skulle stiga, vi skulle få uppleva fler dödliga extremtemperaturer, arter skulle dö ut, landskapen förändras, hamnarna förvandlas till träskmarker och klimatflyktingar drivas bort från sina hem."

Herre du store, tänk vad ett pennstreck kan åstadkomma i de grönas förvirrade fantasi!

Australiensaren Eric Worrall brukar skriva gästinlägg på sajten Watt's Up With That. Efter valsegern säger han att den är en gåva inte bara till Amerika utan till hela världen. "Den inre kärnan i klimatrörelsen som nu festar i Marrakech på skattebetalarnas bekostnad har fått sina värsta farhågor besannade."

Det har gått många år sedan Lord Monckton förutsade att Amerika skulle leda världen till frihet från den anti-humanistiska girighet som är den gröna rörelsens kännemärke. Så blev han då sannspådd.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare