Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 7 november 2016

Klimatförändringar en välsignelse för Etiopien

Blir svält och missväxt ett minne blott?

Kan det komma något gott av en eventuell uppvärmning av jorden? Jo, säger ett forskarteam från Virginia Tech som studerat Blå Nilens tillrinningsområde i Etiopien och konstaterat att vattenmängderna där kommer att öka betydligt om det blir varmare. Det innebär ett lyft för hela landet, större skördar, bevattningsmöjligheter och kanske till och med förutsättningar för vattenkraftverk.

“Det ligger något ironiskt i att klimatförändringarna kan visa sig vara motorn som Etiopien behöver för att gå från svält till ett livsmedelsexporterande land”, säger professor Zach Easton vid Virginia Tech.

Nu väntar Skeppsgossen bara på stora rubriker i stil med ”Bränn mer olja och hjälp Etiopien grönska!”

En av Skeppsgossens rapportörer undrar hur Jordens vänner, Greenpeace och de andra miljöorganisationerna tar emot nyheten. Tror de kanske inte på klimatmodellerna eller struntar de i de svältande svarta barnen? 

1 kommentar:

  1. På (främst) norra halvklotet, så har människan lärt sig att halva året är det snö resp is, vilket innebär att av samhället lrävs att man anpassar och organiserar sig så att välfärden kan "övervintra".
    Varför kan man inte i de idag "svältande" Afrika m fl regioner mellan vändkretsarna också lära sig att anpassa sig till torr perioder, vilka återkommer lika regelbundet som våra vintrar?

    Det säger en hel del om mentalitéten hos befolkningarna mellan vändkretsarna.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare