Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 5 november 2016

Något om medias ensidiga rapportering om "klimathotet"

Skräckbild 1


Dagens journalister är väldigt dåligt informerade om vad koldioxid är – eller också mutade att framställa denna harmlösa och livsviktiga gas som ett hot mot hela mänskligheten. Att svenska journalister med ”examen” från Södertörns högskola inte kan skilja mellan koldioxid och koloxid är väl bara vad man kan vänta sig, men tyvärr är det illa ställt också bland dem som verkar i andra länder.

En morgontidning i Kina publicerade en bild med “svart” rök från kolkraftverk som illustration till att landet skrivit på Paris-överenskommelsen. Eco News i Australien valde en bild av smogen i Beijing och liknande foton stöter vi på titt som tätt i media när klimatförändringarna avhandlas.
 
Skräckbild 2
Det råder inga tvivel om att Kina har stora problem med luft och vatten. Men det är inte på grund av koldioxiden som man ser kineser gå och cykla med ansiktsmasker. Häromdagen publicerade Skeppsgossen en experts avfärdande av ”ozonhålet” och de oerhörda kostnader denna bluff medfört.  Det utökade Montrealprotokollet kommer enligt många bedömare att göra det ekonomiskt omöjligt för många svaga konsumenter att skaffa sig de nya ”godkända” luftkonditioneringsaggregaten.   
 
Även i Afrika behövs elektricitet
men det talas det inte så mycket om
På motsvarande sätt kommer det påhittade hotet om den globala uppvärmningen med ty åtföljande restriktioner att drabba alla – men framför allt utvecklingsländerna där miljarder människor ännu inte har tillgång till elektricitet. Så varför publicerar media inte bilder från Indien av den 1,5 miljard människor som är hänvisade till stearinljus och fotogenlampor eller från Nordkorea, där elförbrukningen per person uppgår till 739 kWh per år (i grannen Sydkorea är den 10 162 kWh per person och år).
 
Miljövännernas idealstat - Nordkorea från satellit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare