Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 2 november 2016

Politisk cirkus kring ett icke-problem

Cirkusdirektören själv

“Forskarna har fel, prognoserna stämmer inte, undersökningar visar att allmänheten tappat intresset för klimatfrågan och Parisöverenskommelsen är meningslös. Orsaken till att det gått så illa är helt enkelt att det inte fanns något problem till att börja med… Som jag sade för många år sedan: Kyotoprotokollet är en politisk lösning på ett icke-existerande problem utan vetenskapligt berättigande.”

Den som skriver detta är dr Tim Ball, en klimatforskare som väl är mest känd för att ha avslöjat ozonbluffen. Han konstaterar nu att ”Green Climate Fund” som tvingades fram efter de läckta mejlen från CRU 2009 också håller på att krackelera. Men värre än så är att lögnen är baserad på en annan lögn, nämligen att CFC (klorfluorkarboner) förstörde ozonskiktet.

”I ett desperat försök att få människor att tro att man agerar mot klimatförändringarna och att Parisöverenskommelsen fungerar, återupprättar man Montrealprotokollet. Detta kom till för att eliminera CFC men fungerade inte. Det finns inget hål i ozonskiktet, inte ens när det är som tunnast under vintern på grund av att solljuset minskar…”

Tim Ball framträdde i det kanadensiska parlamentet – rena cirkusen, enligt honom själv. Jordens vänner var där och de kunde inte ett skvatt om de vetenskapliga sambanden. En forskare visade diagram över variationerna i ozonskiktet över Toronto – utan att tala om att kurvorna byggde på datormodeller. Representanterna för Dupont höll tyst – patentet på CFC som de utvecklat som en harmlös ersättning för den farliga ammoniakgasen höll på att gå ut och de hade redan en ny produkt framme, HCFC.

Det fanns - och finns inte – några bevis för att CFC förstörde ozonskiktet, och det finns heller inga bevis för att CO2 orsakar global uppvärmning eller klimatförändringar. Samma personer har enligt Tim Ball varit inblandade i båda dessa bluffscenarion. Han nämner särskilt “en byråkratisk forskare vid NOAA” som heter Susan Solomon. Hon var med om att ta fram både IPCC:s tredje rapport 2001 och den fjärde 2007. Det var också hon som påstod att CFC förstörde ozonlagret.

Nu handlar det i stället om ett annat köldmedium i kylskåp och luftkonditioneringar, nämligen HFC. John Kerry sade i ett tal nyligen att ozonhålet snart är reparerat tack vare förbudet mot CFC – men de medium som ersatt det har visat sig späda på den globala uppvärmningen. De är till och med 1000 gånger värre än koldioxiden, enligt Kerry. Därför har Obama-administrationen tillsammans med ett antal andra lydstater gjort ett ”tillägg” till Montrealprotokollet som innebär att produktionen av HFC ska minskas med över 80 procent under de kommande 30 åren.

Man har alltså utökat ett avtal som ingåtts för att stoppa användningen av ämnen som angriper ozonskiktet för att stoppa ett medium som inte angriper ozonskiktet. Detta skulle enligt klimatnarrarna i Washington kunna betyda att uppvärmningen vid sekelskiftet minskade med hela - hör och häpna - 0,5°C.

Tim Ball kommenterar: ”Påståendet bygger på det totalt felaktiga antagandet att CO2 stannar i atmosfären i 100 år, en siffra som IPCC använde för att deras katastrofrapporter skulle vara trovärdiga. Enligt många klimatforskare rör det sig snarare om en så kort tid som sex år.”

Många utvecklingsländer (Indien, Pakistan, Iran, Irak och Gulfstaterna) kommer inte att sluta använda HFC som köldmedium förrän 2028. Och Kina som är världens största producent av HFC har förklarat att man inte kommer att minska produktionen förrän 2029. Det innebär att föreslagna förbud i Västvärlden är totalt meningslösa, menar Tim Ball.

Men fortfarande kan vi läsa på nätet att ”Avvecklingen av freoner… är det främsta exemplet på framgångsrikt internationellt miljösamarbete”.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare