Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 31 oktober 2016

Rekommenderad läsning: Motl om DiCaprios klimatfilmDen tjeckiske strängfysikern och bloggaren Luboš Motl är en av de vassaste och roligaste kritikerna av dagens korrumperade ”klimatforskare”. I sin senaste krönika recenserar han Leonardo DiCaprios nya dokumentärfilm ”Before the Flood”. Skeppsgossen läste den långa recensionen med ett leende på läpparna och kan inte låta bli att citera valda delar av den. Texten nedan är alltså Motls egen, översatt av mig. Originaltexten hittar du på länken efter inlägget.

Jag exploderade av skratt när en bild med dussintals människor från bibelns tid illustrerade begreppet “överbefolkning”. Om någon blir skrämd av ”överbefolkningen” för 2000 (eller kanske till och med 3000) år sedan när det bara fanns några hundra miljoner i hela världen (Romarriket hade en folkmängd på ca 50-60 miljoner) så måste dagens värld ge honom frossa.

Men det är uppenbart att jorden inte har några problem att föda dagens över 7 miljarder och även utan tekniska landvinningar tiotals miljarder.

Var och en med en IQ över 90 måste känna sig förolämpad av den absoluta dumhet som den här filmen och dess upphovsman demonstrerar.

Han gör gällande att alla de uppradade pessimistiska bilderna utgör exempel på klimatförändringarna. En del människor i Indien är fattiga, något som måste bero på klimatförändringarna. (Indien har aldrig varit riktigt välmående.) En gata någonstans har översvämmats och det beror förstås också på den globala uppvärmningen (ursäkta, men sådana översvämningar har existerat i miljarder år). Det finns massor av sådana direkt löjliga exempel i filmen. En person som tar det mesta av detta på allvar är så hopplöst efterbliven att jag rekommenderar eutanasi.

Men ibland försöker jag intala mig själv att dessa skådespelare är sanna idealister som gör allt detta endast på grund av sin otroliga enfald. När allt kommer omkring är de inget annat än sprattelgubbar. I deras yrke ingår att inte ha någon egen hjärna som styr det egna beteendet – du gör som det står i manus, det vill säga kopierar andras beteende. Visst kan vi gilla skådespelare och visst kan de framstå som intelligenta, men tyvärr är de ofta inte bättre än många andra dumbommar på jorden och det är vad som gör dem till bra skådespelare.

Jag glömde berätta att det fanns en del scener med is som bryts sönder och smälter, ackompanjerade av helt ovetenskapliga kommentarer. När is smälter eller bryts sönder eller gör något annat, är det exakt vad det ser ut att vara. Så har det alltid sett ut. Tanken att det skulle förebåda en katastrof bara för att det är första gången du ser det, bevisar att du har ungefär lika hög IQ som en pumpa. DiCaprio har också besökt några lågt liggande öar i Stilla havet. En kåk som rasade ihop för 10 år sedan på en av dem tas som intäkt för den pågående ”klimatförändringen”. Självklart.

Men Parisavtalet kan rädda världen. DiCaprio medger åtminstone att avtalet är en värdelös bit toalettpapper för USA:s del. Barack Obama säger till Leonardo att han inte kan rädda världen just nu men kanske om 20 år. Menar de allvar eller skojar de med varandra? Tyvärr vill dessa båda idioter att du ska ta filmens scener – och dem själva – på allvar.

Klimatforskarvärlden – och i viss utsträckning hela forskarvärlden – är otroligt sjuk eftersom den utan att protestera tillåter pajaser som DiCaprio att låtsas att de har kompetens att undervisa mänskligheten i naturvetenskap – trots att de alldeles tydligt inte klarat ens grundskolans årskurs 3 i ämnet. Nästan ingen idag verksam naturforskare vågar säga att DiCaprio är en fullfjädrad dåre och varför. Han tillhör en klick av dårar i Hollywood och annorstädes som har utnämnt sig själva till överkuckun inom naturvetenskapen och de skulle älska om de fick bli överkuckun inom alla vetenskapliga discipliner och för hela mänskligheten också.

1 kommentar:

  1. Mycket bra skrivet!
    Inte nog med att han är korkad, han är också en rejäl hycklare som absolut inte lever som han lär.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare