Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 10 oktober 2016

Det borde vara hett som i helvete på Mars

Mars - rena växthuset 


Dr Klaus L.E. Kaiser är en av de vassaste och roligaste klimatdebattörerna på nätet. Nu senast har han skrivit ett inlägg om klimatet på Mars som Skeppsgossen bara inte kan undanhålla sina läsare.

Omkring 95% av atmosfären på Mars sägs bestå av den s.k. växthusgasen CO2, vilken en del vetenskapsmän (och politiker) anser kommer att rekordhöja temperaturen på vår planet. Alltså borde ”luftens” temperatur på Mars vara extremt hög, inte sant?

Så är det dock inte. Trots att CO2-koncentrationen är över 2 000 gånger högre på Mars än på jorden tycks det vara så att CO2:s påverkan på temperaturen endast gäller för jorden. Dagstemperaturen på Mars yta är jämförbar med vår (ca 10°C). Nätterna är däremot betydligt kallare på Mars än på jorden eller MINUS 43°C.

Detta faktum borde få vem som helst att inse att vi skyndsamt måste upplysa marsianerna om faran med klimatförändringar när de har så mycket koldioxid i atmosfären. De måste genast börja begränsa sina utsläpp och handla med utsläppsrätter, helst med andra intergalaktiska samhällen. För om marsianerna inte kan lösa CO2-problemet blir de kanske tvungna att överge sin planet och flytta till ett säkrare ställe. 

1 kommentar:

  1. Faran är stor att marsianerna också kommer hit och utnyttjar vår sociala välfärd!

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare