Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 7 oktober 2016

Nu protesterar till och med de gröna i Tyskland mot vindkraftenInställningen till “Energiewende” (omställningen till grön energi) har förändrats radikalt i Tyskland. Till och med tyska miljövänner – som en gång propagerade hej vilt för sol- och vindkraft – har ledsnat när de ser hur skogar huggs ned och landskapsbilden förstörs av tusentals monstruösa installationer.

En av dem som säger ifrån heter Georg Etscheit och är regelbunden medarbetare på sajten Klimaretter. Han tillhör de klimaträddare som fått nog och har skrivit en bok som kommer ut i början av november. Titeln säger det mesta om hur han ser på den tyska satsningen på förnybar energi: ”Offrade landskap – hur Energiewende förstör vår miljö”.    

I en reklamvideo för boken uttalar sig en rad av Tysklands ledande miljöexperter, även de uttrycker förfäran över det som pågår. En av dem, en forskare som heter Niko Paech, säger: ”Det fruktansvärda med förstörelsen av våra landskap är att den har getts legitimitet.” Dr Gerhard Gronauer konstaterar att klimatåtgärder som använder teknik mot naturen är en motsägelse i sig själv.

Till de argaste belackarna hör journalisten Jörg Rehmann: “Om vi vill överleva på den här planeten behöver vi en Energiewende. Men det som politikerna nu åstadkommit är ingen Energiewende utan snarare det största bedrägeriet sedan andra världskrigets slut… Man vilseför allmänheten genom att få den att tro att det handlar om en grön marknadskapitalism. Men inga klimatmål har uppnåtts trots alla de miljarder som investerats. Det är direkt chockerande att bevittna hur långt kommunansvariga har varit villiga att gå när de släppt in exploatörerna i vår natur. Det stinker mutor och bestickning lång väg.”

Dr Niko Paech: “Vetenskapen legitimiserar detta övervåld mot naturen. Vi förstör landskapet och säger att det gynnar miljön. Det är inget annat än kannibalism. Att rädda klimatet tycks vara ett mål som rättfärdigar allt annat.”

Bloggaren Pierre Gosselin (”No Tricks Zone”) är den som fäst Skeppsgossens uppmärksamhet på Etscheits kommande bok. Han hoppas att den ska öppna ögonen på folk i andra länder som riskerar att göra om Tysklands msstag och emotser en snabb engelsk upplaga. Sverige flåsar ju Tyskland i hälarna för att framstå som hela världens föredöme också när det gäller omställningen till förnybar energi, men hittills har vi inte hört någon naturvårdande myndighet eller miljöskribent kritiskt granska följderna för miljön.

Den som tiger han samtycker, lyder ett gammalt talesätt.     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare