Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 17 november 2014

Nya lögner om vindkraften

Kostsam idyll

Igår 16/11 sände Rapport ett inslag som SVT uppenbarligen köpt av Vindkraftsmaffian. Iklädd auktoritär skyddshjälm och utan att rodna påstod vd:n för Statkraft Jacob Norström att det är vindkraften som håller de svenska elpriserna nere på dagens låga nivå!

Som Skeppsgossen och många andra framhållit vid ett otal tillfällen är det ju tvärtom så att elpriserna i Sverige är onödigt höga på grund av det s.k elcertifikatsystemet, alltså den straffskatt som vi betalar för att berika vindkraftsbaronerna. Enligt senaste uppgifter uppgår den till 20 öre per kilowatt. Men i likhet med halalcertifieringen på kyckling, godis, skönhetsmedel m.m. som muslimerna infört tvingas vi alla betala för något vi aldrig efterfrågat och som de flest inte vill ha. Därför blir påslaget per kilowattimme per abonnent "endast" ca 3 öre.

Och det kan man väl stå ut med? Nej, för även om beloppet är litet finns det ingen anledning att subventionera ett energislag som efter 30 år inte kan bära sina egna kostnader och som därtill är fullkomligt onödigt och meningslöst. Om vi inte haft snart 3000 vindkraftverk i landet så skulle kilowattpriset ha varit minst 20 procent lägre, och landskapet hade inte förfulats av en skog av 150 meter höga propellertorn.

2012 betalades ca 2,5 miljarder kr ut i direkta bidrag till vindkraftsindustrin. 2020 kommer denna summa vara närmare 10 miljarder kr per år. Kärnkraften var subventionerad vid utvecklingsstadiet men den har betalat tillbaka allt med råge pga den unika skatten på termisk effekt, vilket ger ca 3-4 miljarder kr per år. I dagsläget krävs det 36 000 vindkraftverk för att ersätta de svenska reaktorerna och dagens alla vindkraftverk kommer att ha bytts ut minst en gång innan den första svenska reaktorn tjänat ut. Detta är sanningen som Jacob Norström och de andra vindkraftskapitalisterna försöker dölja.
 
Vad kan du som konsument göra? Bojkotta! En gång bojkottade svenskarna sydafrikanska produkter som en protest mot apartheid. På likartat sätt kan vi bojkotta halalmärkta produkter för att markera vår ståndpunkt gentemot islam. Vi behöver inte heller köpa ström från de elbolag som till och med säger sig "älska vind". Det finns faktiskt mindre elleverantörer som inte har denna "miljövänliga mix" som det så fint heter i reklamen utan levererar ström från enbart vattenkraft.

Ett område som börjat känna av vad vindkraft innebär för vardagslivet och boendemiljön är Tegelbyarna i nordvästra Skåne. Trots skriftliga protester till en mängd myndigheter kunde byalagen inte stoppa bygget av en vindpark omfattande 13 jätteturbiner. För närvarande störs friden från morgon till kväll av den tunga lastbilstrafiken på smala vägar. Invånarna klagar men gör inget konkret för att stoppa den. Kanske borde de skicka efter ett gäng certifierade stenkastare från någon av förorterna - stenkastarna är ju straffria också när de angriper utryckningsfordon.

Skeppsgossen avslutar med ett citat av den brittiske bloggaren James Dellingpole: “Jag kan inte för mitt liv begripa hur människor som ägnar sig åt detta lurendrejeri kan sova om nätterna. Men jag vet vilket straff de borde få. De borde tvingas att tillbringa resten av sina liv i ett av de många övergivna husen intill närmaste vindpark.”


4 kommentarer:

 1. Kräver mer Narrande & Gyckel! I den uppkomna politiska situationen så behövs Skeppsgossens rapporter mer än någonsin!

  SvaraRadera
 2. Saknar din humor och dina alster

  SvaraRadera
 3. Saknar din humor och intressanta bloggtexter.

  SvaraRadera
 4. Saknar dina humoristiska skrivningar

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare