Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 20 juli 2015

Nu seglar Narrskeppet igen

Samling kring Narrskeppet

Efter ett par års uppläggning i torrdocka är Narrskeppet tillbaka på böljan den blå. Ombord finns som tidigare er Skeppsgosse, lite för gammal för att kallas gosse kanske men ännu vid sina sinnens fulla bruk (i motsats till majoriteten av passagerarna).

Sjösättningen ägde rum under sedvanlig pompa och ståt. Dock syntes inga svenska flaggor vaja efter protester från vänsterrörelsen som hänvisade till att det inte längre flaggas ens på tornen i Visby ringmur. Sverige är ju numera ett mångkulturellt samhälle som bara existerar som nation i idrottsliga sammanhang. Däremot tilläts den s.k. Prideflaggan som ju står för ett mångsexuellt samhälle, öppet för alla slags erotiska perversioner som sodomi, oralsex och rentav pedofili. Fan vet om det fladdrade en svart IS-flagga i händerna på en av dem som kommit för att bevittna avfärden. 

När vi lade ut stod Dror Feiler på kajen och spelade Pippi Långstrump-låten på sin ostämda saxofon för att hylla Palestina och Hamas. Den mannen är ju numera så förvirrad att han förmodligen trodde att Narrskeppet var på väg till Gaza med en ny sändning mediciner och solceller. Bland övriga narrar märktes vår vice statsminister Åsa Romsson som inte är vår vice statsminister annat än på visitkortet och utrikesminister Margot Wallström som genom erkännandet av staten Palestina är den verkliga vice statsministern, hur tusan man nu får detta att gå ihop.

En farlig tysk 
Nåväl, knappt hade Narrskeppet nått öppet hav förrän det äntrades av en delegation från ingen mindre än påven Franciskus själv och hans förste klimatemissarie Herr Professor Doktor Hans Joachim Schellnhuber från Institutet i Potsdam. Denne Schellnhuber är en farlig man som kan bli överkucku i en kommande global och överstatlig regering sedan kan blivit medlem i påvens klimatkommission.

Denna klimatregering ska bland annat kunna straffa nationer och individer som bryter mot "Jordens konstitution". Det för onekligen tanken till franska revolutionen och skräckväldets effektiva metoder. Det ska också finnas ett "Planetariskt råd" med uppgift att kontrollera att det "Globala rådets" rekommendationer efterlevs. Det innebär att den som opponerar sig mot Världsregeringen kan åtalas för "hatbrott" mot Moder Jord.

Är det någon som inte tycker att Herr Professor Doktor Schellnhuber har en rätt otrevlig framtidsvision som han nu framför uppbackad av katolska kyrkans överhuvud?

Utan att gå in på vidare detaljer kan Skeppsgossen konstatera att klimatdebatten stagnerat ännu mer under de senare åren och i likhet med Narrskeppet legat i torrdocka. Den handlar om samma lögnaktiga temperaturkurvor som påstås bevisa att medeltemperaturen ökar och att vi snart når den katastrofala höjningen med 2 grader. Stigande havsnivåer hotar som tidigare att dränka alla lågt liggande storstäder, isarna vid våra poler smälter och de stackars isbjörnarna svälter fast de tycks ha krafter nog att föröka sig som aldrig tillförne. Det finns helt enkelt inget slut på eländet och så länge det inte gör det fortsätter Narrskeppets passagerare att skåla för den mörknande framtid i ekologiskt framställd champagne.

Muslimer diskuterar fortfarande frågan om jorden är rund eller platt. 
Bland passagerarna återfinns under denna resa ett antal muslimska ”vetenskapsmän”. Jag sätter ordet inom citationstecken eftersom den muslimska vetenskapen till stora delar fortfarande befinner sig på 1400-talet – en och annan imam har ju faktiskt hävdat att jorden är platt och att solen kretsar kring jorden. Nu har de koranlärda i alla fall hoppat på klimattåget och säger att mänskligheten kan göra slut på livet på jorden och att de rika nationerna måste ta sitt ansvar.

Till det kan man väl bara säga att åtminstone Skeppsgossen aldrig hört till exempel det rika Saudi-Arabien ta något ansvar för någon del av världen. Oljepengarna har ju mest använts till att bygga moskéer och köpa upp fast egendom i Västerlandet. Nu tycks det som om en och annan shejk kommit till insikt om att man kanske också skulle satsa lite på de fattiga i världen – under förutsättning att de har eller kan bibringas den rätta tron förstås (fast det får väl anses underförstått). 

Man kunde ju också tro att den allsmäktige Allah skulle fixa klimatet, men han verkar lika ointresserad av mänsklighetens öde som de kristnas Gud Fader. Enligt ett dokument som nu diskuteras av de arabiska narrarna i sina burnuser skapade Allah världen i ”mizan” vilket betyder balans eller jämvikt. Men genom ”fasad” eller korruption har vi människor orsakat klimatförändringarna. 

Den förnybara energin i form av vind- och solkraft har ju visat sig vara ett bra sätt att mjölka skattebetalarna på pengar. Det har äntligen den brittiska regeringen insett och nu tänker den skära drastiskt i subventionerna. Engelsmännen klagar alltmer högljutt och med all rätt på höga elpriser och landskapsförstöring. Det tycks med andra ord som om gemene man äntligen inser att påståendena om att energin från vind och sol är gratis inte är något annat än blå dunster. Såväl Tyskland som Danmark kan ju ståta med världens högsta elpriser. Här ombord på Narrskeppet har det till och med talats om att en del av den grekiska krisen orsakats av de huvudlösa satsningarna på vind och sol som ersättning för naturgas.   

Apropå vindkraft har bloggaren Joanne Nova i Australien ställt frågan när man började kalla industrikomplex för "farmer". Elektricitet växer inte, andas inte och ser inte gullig ut på bild, skriver hon. Somliga menar att ordet "farm" nu fått en vidare betydelse och då kan vi väl också kalla ett kolkraftverk för en "kolfarm" eller Fukushima för en "kärnkraftsfarm". 

Termen "vindpark" är ju knappast bättre. I så fall har den som använder termen väldig små krav på en park. Som vanligt döljer de gröna kapitalisterna och deras gelikar sanningen med hjälp av Orwells berömda nyspråk. Skeppsgossen vägrar att kalla en spade för något annat än en spade, och i hans vokabulär förblir narrar narrar.

GMO är sedan länge ett rött skynke i de grönas ögon. Enligt ny DNA-baserad forskning visar det sig emellertid att en basgröda som majs redan för 9000 år sedan började genmodifieras genom selektiv odling och denna modifiering har fortsatt under de senaste 200 åren. Men om detta sägs förstås inget i ekologiska kretsar.

Till slut nåddes Narrskeppet av en rapport om en manifestation på Irland. Den 4 juli begravde ett 100-tal klimatnarrar huvudena i sanden på en strand "för att få de styrande i världen att uppmärksamma klimathotet". På passerande fartyg trodde man att det handlade om en muslimsk friluftsgudstjänst och vågade inte närma sig stranden på grund av risken att anklagas för rasism.   
7 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka. Mängden befängdheter att ha synpunkter på har på inget sätt minskat under skeppsreparationen.
  Lennart Back

  SvaraRadera
 2. Det gläder mig att skeppet kommit ut på det fria havet, där det är långt till horisonten och man kan se att jorden verkligen är rund.

  Liksom Skeppsgossen mår jag bäst i en fria luften med fria tankeutbyten, även om klimatet. Något bättre exempel på nutidens clowneri kan knappast finnas.

  Jag ser fram emot kommande friska tidender.

  SvaraRadera
 3. Skönt att skepssgossen är tillbaka. Har verkligen saknat inläggen om klimatdravlet!

  Keet up the good work!

  SvaraRadera
 4. Sten I. Välkommen tillbaka Skeppsgossen!

  SvaraRadera
 5. Instämmer, varmt :) välkommen tillbaka! //tompas11

  SvaraRadera
 6. En blogg jag kommer följa!

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare