Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 27 juli 2015

Ännu en som vågar svära i kyrkan


Dr Ivar Giaever, Nobelpristagare i fysik 1973, är en av de framstående forskare som anser att den påstådda globala uppvärmningen är ett icke-problem. Han hade många kloka ord att säga om klimathysterin vid ett forum för nobelpristagare i Lindau i Tyskland.

2008 var dr Giaever en av de mer än 70 undertecknarna av ett brev som rekommenderade Barack Obama till posten som president. Nu, sju år senare, kallar han Obamas påstående om att klimatförändringarna är det största hotet mot kommande generationer för ”löjligt”.

“Hur kan han påstå det? Jag tror att Obama är en duktig karl men att han är omgiven av dåliga rådgivare.”

På den punkten är Skeppsgossen av en annan mening. Han kan inte se något gott hos denne kryptomuslim som egentligen inte gjort annat sedan han kom till makten än att slösa bort en massa pengar på det mesta. Alla hans satsningar på förnybar energi är ju direkt katastrofala.

Tillbaka till dr Giaver som svarar så här på frågan om vad de ökade CO2-nivåerna i atmosfären kan innebära: ”När man har en teori och teorin inte kan bevisas experimentellt då får man förkasta teorin. Den var felaktig.”

I likhet med andra tvivlare har Giaever kommit fram till att den globala uppvärmningen blivit en ny religion. “Den kan inte diskuteras. Den får inte diskuteras. Den är som den katolska kyrkan.”

“Jag är mycket bekymrad om FN-konferensen i Paris i november. Därför att konferensen i Köpenhamn 2009 slutade i en mindre katastrof utan att man kom fram till några beslut.”

“Faktum är att under de senaste 100 åren som vi mätt temperaturen har den ökat med 0,8 grader och allt på jorden har blivit bättre. Så hur kan någon påstå att det kommer att bli sämre i framtiden? Vi lever längre, vår hälsa är bättre och allt är bättre. Men om  det nu skulle hända sig att det blev ytterligare 0,8 grader varmare, betyder väl inte det att vi alla kommer att dö?”

Tidskriften Nature försöker enligt dr Giaever bara tjäna pengar på klimatbluffen. Det får man inte säga och Giaevers vänner har varnat honom för att han aldrig mer får in några artiklar i den tidskriften. Men det är varningar som han tar lätt på.

“En annan sak som förvånar mig är när man talar om klimatförändringar är att de alltid leder till det sämre. Någonstans måste det väl guds skull också bli bättre..”

Numera använder man som bekant extrema väderhändelser för att skrämma upp folk eftersom de flesta inte inser skillnaden mellan klimat och väder. Att man i exempelvis Nordamerika inte på tio år upplevt så få tornadon som nu glöms ofta bort. I stället tjatar man om höjningen av havsnivåerna, vilket dr Giaever kommenterar så här:

“Under de senaste 100 åren har världshaven stigit med 20 cm. Men under de föregående 100 åren steg världshaven också med 20 cm och under de senaste 300 åren har världshaven också stigit med 20 cm vart hundrade år. Så det har inte skett någon onormal höjning av havsnivåerna.”


1 kommentar:

 1. Det som inte får sägas är att IPCC uppträder offentligt som rena klantskallar.

  Bert Bolin, dess förste ordförande, började med att påstå att det är koldioxid som styr klimatet. Den är den dominerande kraften bakom klimatuppvärmningen. Det skulle bara bevisas.

  Något sådan kan man ju bevisa bara om man vet vad de andra krafterna, de naturliga krafterna, gör. Då först kan man se, om vi fått en utveckling, som kan hänföras till den ökade halten koldioxid i luften.

  MEN, IPCC låtsades inte om att Solen kunde påverka, trots att William Hershel rapporterade ett sådant samband redan 1801. IPCC brydde sig inte om solens varierande aktivitet.

  När Henrik Svensmark 1996 presenterade sin teori om molnbildningens betydelse och dess påverkan av den kosmiska strålningen, förklarade Bolin den för "vetenskapligt naiv och oansvarig". En riktig vetenskapsman skulle ha blivit glad för en ny teori. Men en klantskalle, som är rädd om sin prestige, blir förstås arg, då någon andas om att han kan ha fel.

  Således använde IPCC alla sina politiska kanaler för att hindra forskning om Svensmarks intressanta teori. Efter närmare ett decenniums försening har den bekräftats.

  Och många solforskare är överens om att Solen nu går in i en fas med lika låg aktivitet som för 200 år sedan. Då var det kallt på Jorden. Det ger stor sannolikhet för att den färska nyheten om en Liten Istid med början 2030 blir sann.

  Koldioxid gör alltså så lite åt klimatet att det inte kunnat mätas. "Klimathotet" från utsläppen av koldioxid är historiens största bondfångeri. Man vill lura av människorna mera skatter och deras nationella självbestämmande till förmån för en global planekonomi styrd av FN:s ovalda byråkrater.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare