Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 28 juli 2015

Science fiction, muslimska månlandningar och lite annat


Här ombord på Narrskeppet finns många celebriteter eller “kändisar” som det heter numera. De flesta är förstås politiker som gjort pajaseriet till en skön konst, andra åter hör till de numera ofria konsternas värld. En av dem är filmstjärnan Leonardo DiCaprio som nu fått sällskap med en annan kändis, Arnold Schwarzenegger.

“Jag har spelat i en massa science fiction-filmer och jag kan intyga att klimatförändringarna inte är science fiction. Det här är en kamp i verkligheten som vi märker av redan nu… Debatten är över och nu måste vi handla.”

The Terminator refererade också till WHO som sagt att luftföroreningarna kostar over 7 miljoner för tidiga dödsfall varje år och påstod att vi runtom i världen kan se översvämningar, monsterstormar, torka och okontrollerbara skogsbränder.  

Nu är det vAäl ingen som kan påstå att Arnold Schwarzenegger är någon klimatexpert men inför Parismötet i november har FN-maffian mobiliserat alla resurser i hopp om att äntligen få igenom den nya världsordning den eftersträvar.

En annan narr av format är Turkiets president Erdogan som väl inte har några synpunkter på klimatet som Skeppsgossen känner till. Däremot gör han allt för att framställa islam i en gynnsam dager. I en intervju har han förklarat att det var araberna som upptäckte Amerika 1492. Senaste utspelet handlar om något ännu större, nämligen att det inte alls var Neil Armstrong som var den förste på månen 1969.

”I själva verket var det muslimska upptäcktsresande som redan 1635 landade på månen. Det var den berömde flygaren Lagâri Hasan Çelebi, kallad ’den ottomanske raketmannen’, som 1633 företog den första bemannade raketfärden.”

När kritikerna frågar efter bevis för hans påstående svarar han: ”Varför tror ni mig inte? Är det därför att ni aldrig trott en muslim om sådana stordåd. Mycket talar för att NASA förstört de flesta fysiska bevisen vid Apollo 11-landningen, men vi ska försöka hitta spår efter den ottomanske raketmannens besök på månen.”

Sådana uttalanden av en statsman, låt vara en turkisk sådan, gynnar knappast muslimerna. Erdogan sällar sig därmed till de imamer som i diverse klipp på youtube hävdat att jorden är platt, att planeterna kretsar kring jorden och inte solen med mera gallimattias av det slaget.

Hillary Clinton är ute och cyklar
Till gruppen ”statsmän” får vi väl också räkna en av de största kvinnliga narrarna: Hillary Clinton. Inför presidentvalet har hon satt upp vad hennes stab kallar ett par djärva klimatmål. Det ena är att ha över en halv miljard solpaneler installerade i USA efter de första fyra åren på presidentposten och det andra att landet inom 10 år efter valet av henne ska ha så mycket förnybar energi att det ger elström till alla amerikanska hem.

”Genom dessa åtgärder kommer vi att öka elproduktionen från solceller med 700 procent år 2020, bygga ut den förnybara energin så att den ger minst en tredjedel av all elektricitet i landet, förhindra tusentals för tidiga dödsfall och 10 000-tals astmaattacker varje år”, säger hon.

För att få plats för alla solceller och vindkraftverk vill hon ta federalt land och federala byggnader i anspråk och för att finansiera paketet kan hon tänka sig skattelättnader för både privatpersoner och producenter.

Det enda som skiljer Hillary’s program från t.ex. Tysklands havererade ”Energiwende” är såvitt Skeppsgossen kan se storleken på satsningarna. ”Everything’s big in America” heter det ju. Och tydligen har fru Clinton inte noterat att den nuvarande presidentens satsningar på framför allt solceller floppat rejält på skattebetalarnas bekostnad, vilket borde göra alla amerikaner misstänksamma mot hennes vallöften.

Efter det här utspelet bland symboliska cyklar (se bilden) flög Hillary Clinton till nästa möte i ett lagom lyxigt jetplan. I likhet med andra narrar lever hon inte precis som hon lär.     

Till slut den sorglustiga historien om professor Peter Wadhams vid ärevördiga Cambridge i London. Han studerade under ett antal år isens tjocklek i Arktis tillsammans med tre andra lärda män och kvinnor vid lärosäten i Kalifornien och Skottland. 2009 förkunnade kvartetten att Arktis skulle vara isfritt 2015 eller senast 2016. Utspelet fick mycket uppmärksamhet – idag sitter vi med facit i hand och kan konstatera att isen växte  rekordstort under 2013 med hela 40 procent.

Problemet för Wadhams är nu inte att hade så fel utan att tre av hans olyckskorpar nu är döda i vad professorn kallar en komplott.

Dödsfallen har i samtliga fall utretts som olyckshändelser, men det godtar inte professor Wadhams. Han tror att det är Big Oil som ligger bakom, även det blixtnedslag som dödade skotten. Till yttermera visso påstår han att han själv varit nära att bli prejad av motorvägen av stor lastbil.

Professorn har nu setts vanka av och an ombord på Narrskeppet, alltid sneglande över axeln i väntan på att någon agent för de stora oljebolagen ska knuffa honom över relingen. Det kan ju inte vara så lätt att ha gjort sig till ett åtlöje i forskarvärlden.


2 kommentarer:

 1. Det du berättar om Erdogan verkar otroligt. Är källan trovärdig.

  Är det klart att han inte skämtar.

  Om inte, ser framtiden för Turkiet dyster ut. Hur kan en sådan pajas ha stigit så högt. Fast vi har ju Åsa Romson, förstås. . .

  SvaraRadera
 2. Jag hämtade historien från http://worldnewsdailyreport.com/ottomans-were-the-first-to-reach-the-moon-says-turkish-president/
  Sann eller inte, men jag tror den mannen om det mesta.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare