Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 4 mars 2010

Nu går skam på torra land
Nu går skam på torra land – och det gör den ju ofta i klimatdebatten. Senaste nytt på hemmafronten är att ”nötskrikan” Maud Olofsson vill bygga 10 000(!) vindkraftverk för att klara de kommande årens behov av elektricitet och göra landet mindre beroende av kärnkraft och vattenkraft. Är den människan riktigt klok? Eller umgås hon för intimt med Matthias Rapp & Co. i Svensk Vindenergi, ett gäng som i likhet med Al Gore och Rajendra Pachauri skiter i både natur och människor bara de kan berika sig själva. Hur som helst kan vi hoppas på att hennes parti försvinner ur riksdagen till hösten.

Fast skadan är väl redan skedd, tillstånden beviljade och skövlingen av våra s.k. naturvärden får väl fortgå i samma takt eller kanske till och med ännu fortare ifall MP hamnar i regeringsställning.

Skeppsgossen såg också att svenska skattebetalare får betala runt 3 miljoner kronor i ”klimatkompensation” för de flygresor som våra folkvalda anser sig behöva göra. Det finns både datorer, email, telefoner och en massa andra typer av kommunikation som passar utmärkt för skitsnack, men uppenbarligen känner man sig vippigare om man får samlas kring ett bord och snacka skit. Apropå onödiga resor förklarade herr kabinettssekreterare Jan Eliasson i en tv-intervju att man visst kan tänka sig telefonkonferenser ”i framtiden, när tekniken utvecklats”. Hur okunnig får en topptjänsteman vara? Kan inte Telia ta ett snack med honom?

Al Gore har nu tinat upp ur isen och går på i ullstrumporna, obekymrad om den förödande kritiken under de senaste åren. I stället för att lämna tillbaka det oförtjänta Nobelpriset kommer han i maj att promoveras till hedersdoktor vid universitet i Knoxville, Tennessee, som är hans hemstat. Han får utnämningen på grund av ”sitt visionära ledarskap och sitt arbete som bokstavligen har förändrat vår planet till det bättre”.

Som en alldeles extra hyllning till Världsnarren Nr 1 kommer Dolly Parton att sjunga – hon kallas för övrigt numera ”filantrop” (och det måste man väl vara för att vilja hedra en man som Al Gore).

Mycket ska man höra innan öronen ramlar av, brukar det heta. Ännu sitter öronen kvar, ännu ligger isen så tjock häruppe i norr att Narrskeppet ligger kvar i hamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare