Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 11 mars 2010

Du sköna nya värld

Överallt möts Skeppsgossen av uttryck som ”klimatsmart”, ”ett grönare liv” och ”energisnål”. Enligt hans åsikt bekräftar det bara att AGW-alliansen har segrat över alla förnuftiga och skeptiska röster. Indoktrineringen är numera total och profitörerna bidrar med nya säljbara argument som folk går på.

Det räcker med att läsa igenom de reklamblad som ramlar ner i brevlådan varje vecka. Nästan varenda produkt i dem bidrar på något sätt till en bättre miljö och till att hejda klimatförändringarna. Vilka klimatförändringar? Den frågan får inte längre ställas för utan klimatförändringar stannar inte bara Sverige utan stora delar av världsekonomin.

Lågenergilamporna är det första tydliga exemplet på det kontrollsamhälle som de gröna håller på att bygga upp. De ger visserligen ett så gott som oanvändbart ljus och de innehåller kvicksilver som är förbjudet i febertermometrar och tandplomber. Men det bortser de naturvårdande myndigheterna ifrån, för lågenergilampor sparar energi och klimatsmarta.

Varför behöver vi spara energi i Sverige? Vi har över 40 procent förnybar energi (dubbelt så mycket som EU-målet för 2020). Våra elintensiva industrier slår dessutom igen därför att den svenska staten beskattar energin så hårt, samtidigt som Vattenfall drar in enorma summor till staten. Ett antal nya effektiva kärnkraftverk skulle lösa alla eventuella energiproblem i framtiden. Men nu ska vi göda dansk vindkraftsindustri i stället och förvandla vår natur till ett skrotupplag för generationer framåt.

Fordonsindustrin stämmer förstås in i kören. Dels ska vanliga människor tvingas att köra bil i mindre utsträckning, dels ska bränsleförbrukningen minskas (på sikt får vi kanske en nollvision också på det området). Varför? Därför att jordens klimat är i fara och därför att oljan en dag kommer att ta slut.

Hur vet vi att ”oljetoppen” är nådd? Därför att en professor i Uppsala med hjälp av datormodeller räknat fram det. Har vi inte fått nog av datormodeller med framtidsprognoser? Varför ska vi tro på just denna när så många andra visat sig felaktiga eller ”riggade” för olika syften?

Skeppsgossen tror inte ett dyft på att oljan en dag tar slut – det snacket har han hört sen 1950-talet. Att olja kan bli dyrare att återvinna är fullt tänkbart, men som jag visat i ett tidigare inlägg om bensinpriserna i världen går det fortfarande att köpa drivmedel för en spottstyver i länder där staten inser att människor behöver bilen. Men så länge svensken bara knyter näven i fickan går det utmärkt för staten att beskatta bensinen så att den kostar över 13 kronor litern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare