Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 17 mars 2010

Senaste nytt från Narrskeppet


Navis stultifera (Narrskeppet) har lämnat vinterhamnen och seglar nu ut över världshaven igen. Nya narrar har stigit ombord och försetts med fåntrattar för att inte skilja sig från mängden. Huvudnarren själv, den helige Gore, har också krupit fram ur snödrivorna och förklarat att uppvärmningen fortsätter.

De svenska klimatdårarna Andreas och Svante fortsätter med sitt humorprogram om hur man blir jävligt rik på vindkraft. Nu senast har de förklarat att kommuner som försinkar utbyggnaden ska köras över. Bakom sig har de ett gäng riskkapitalister som vill berika sig på de svenska skattebetalarnas bekostnad, ledda av ingen mindre än dinosaurien Gyllenhammar.

En annan narr, Lars Vilks, fortsätter att roa oss med sina sant surrealistiska uttalanden om fatwah och andra otäckheter som kan drabba honom. Han har tagit begreppet konstinstallation till nya höjder och lyckats med konststycket att få Säpo med på noterna. Skeppsgossen tycker att det är på tiden att han gör upp sina mellanhavanden med Allah själv. Ett nummer räcker…

Roligt är det att gamle miljögurun James Lovelock (Gaia-teorins skapare) kommit till insikt om att växthusgaserna kan göra nytta för livet på jorden. Han har nyligen sagt att de till och med kan ha skjutit upp den kommande istiden. Sen tycker han också att vi människor ska sluta känna skuld för allt vi gör på jorden. ”Vi är inte skyldiga till något, vi hade aldrig för avsikt att pumpa ut en massa koldioxid i atmosfären, det bara blev så.”

Trots sina 90 år har han köpt biljett till första civila premiärturen ut i rymden. Därmed byter han ut sin narrmössa mot en stilig rymdhjälm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare