Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 29 november 2011

Klimatkramarnas julafton

Jag hörde idag på radions P1 om människor som oroar sig så mycket för klimatet att de knappt vågar handla mat längre. Hur dum får man bli? Förhoppningsvis svälter en del av dem ihjäl på lite sikt men än är som bekant den siste idioten inte född så det kommer säkert fler klimtkramare.

    Sveriges Radio är ju så vinklat i sin nyhetsrapportering att det är ren och skär skam. I samma program yrade några dumskallar om att Maldiverna fortsätter att ligga i farozonen för en höjning av havsnivåerna. Ack ja! Hur skulle det vara om miljöjournalisterna lärde sig läsa de aktuella klimatrapporterna?
    Samtidigt får man höra att över 20 000 av dessa klimatkramare är på plats i Durban och att de beräknade intäkterna för staden ligger kring en halv miljard. Men det är tydligen helt okej att flyga över halva jorden och att festa i fjorton dagar om syftet är att rädda jorden.
    Vet ni förresten att en bank i Schweiz har räknat ut att handeln med utsläppsrätter inom EU har kostat 287 miljarder dollar under de senaste sex åren? Utan att de förskräckliga CO2-utsläppen minskat det minsta. Och vilka har betalat för detta gigantiska slöseri med pengar – jo skattebetalarna förstås!
     Skeppsgossen hoppas att de 20 000 i Durban får snacka skit så att fradgan står om käften på dem, att de får käka och dricka och prutta tills de mår illa och att en eller annan vithaj dyker upp och mumsar i sig åtminstone några av dem. Helst ombud för WWF och Greenpeace.

1 kommentar:

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare