Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 28 november 2011

Räcker det med tro?

Narrskeppet har nu lagt till i Durban och några hundra narrar har gått i land för att delta i den stora klimatkonferensen och festa om för att rädda klimatet.

    När vi lade till stod många av världens mest berömda narrar på kajen. Naturligtvis var klimatpanelens ständige ordförande Rajendra Pachauri där, en man som blir mer och mer lik Rasputin för var dag som går. Han sitter säkert i sadeln, för gör IPCC sig av med honom förlorar hela panelen sin trovärdighet.
   Vid hans sida dansade ärkebiskop Desmond Tutu och ropade ”We have faith!” Kunde vi avskaffa apartheid så ska vi också kunna stoppa klimatförändringarna, lyder ett av hans hoppingivande uttalanden som ytterligare bekräftar att klimatdiskussionen är en frälsningslära och inget annat.
    Sen kan man ju undra varför inte Gud ställer sig på Tutus sida och ger oss den avkylning av jordklotet som klimatnarrarna eftersträvar. Kanske är Tutu ändå inte så stark i tron som han ger sken av. Vi får väl se på den internationella ”klimatbönedag” som denne narrbiskop utlyst till den 4 december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare