Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 25 november 2011

Narrarnas aftonblad

Aftonbladet tar priset bland våra tidningar när det gäller att sprida lögner och allmän dynga. Skeppsgossen råkade läsa igenom torsdagens nummer (24 november) och häpnade än en gång över vilka narrar som idag kallar sig journalister.
    Låt mig börja med ledaren signerad Anders Lindberg. Den har rubriken ”Åkesson leder enfaldens parti”. Anledningen är att partiet vill kalla sig ”socialkonservativt”. Men det är ett begrepp som enligt skribenten har ”etnisk slagsida”.
    ”I det rena Sverige partiet drömmer om fanns inga muslimer. Det var ett etniskt homogent land… Men det är ett Sverige som aldrig har funnits. Vi har genom hela historien varit ett mångetniskt och mångreligiöst samhälle.”
    Uppenbarligen är Anders Lindberg född på 1970- eller 80-talet och lika historielös som de flesta moderna journalister. Till och med Tage Erlander talade om att vi borde slå vakt om vårt folkhem. Skeppsgossen växte upp på 1940- och 50-talet och han kan liksom andra i sin generation intyga att bluddret om mångetnicitet etc. är rakt igenom lögn. På den tiden såg vi inga damer i slöja annat än i Cocktail, Top Hat och Kavalkad.
    Kampanjen mot Carl Bildt är också ett påhitt som Aftonbladet borde skämmas för. Insamlingen av pengar till äventyrarna Johan och Martin är också en skam – deras oskuld har ju ifrågasatts av många och dumskallar är de oavsett motiven.
     Ruben Östlunds film ”Play” som handlar om hur fem svarta killar rånar tre killar i tioårsåldern på deras mobiltelefoner får fasta skribenten Åsa Linderborg att gå i taket. Filmen rör vid ett stort samhällsproblem, senast aktualiserat i veckan när ett par nioåringar blev överfallna i Ödåkra utanför Helsingborg av tre maskerade ”män”.
    Men Åsa Linderborg tar på sig narrmössan och hemfaller åt snyftsymboler för förtrycket av svart, från slavskepp till Obama och Idi Amin. Och hon tar för säkerhets skull med Tintin i Kong och familjen Cosby också! Helt fantastiskt!
    Nu är den här narren inte ensam om att fördöma ”Play ” för dess påstått otydliga buskap. Kulturberikaren Jonas Hassem Khemiri har t.ex. lagt fram ett 47-punktsprogram om gråt som debattinlägg (stackars ensamkommande flyktingbarn) medan Anneli Jordahl skrivit att ”tårögdhet är en känsla som tagit sig in på kultursidorna”.
    Skeppsgossen gråter också en skvätt över journalistikens förfall men inte av empati med busar och slödder.

                                                   Slöja modell 1941 - obs! ej heltäckande

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig helt och fullt... De är inte bara narrar utan rena idioter!

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare