Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 8 december 2012

Blandade klimatkarameller


Narrspelet i Doha fortsätter. Häcklaren Lord Christopher Monckton såg inte bara till att en del delegater fick prova ”andningsmasker” mot CO2-utsläpp inför tv-kamerorna – när han ifrågasatte den globala uppvärmningen vid en sammankomst för de trogna förpassades han illa kvickt ur sessionssalen av FN-vakterna som tog hans passertillstånd.


Redan innan mötet avslöjade för övrigt klimatdrottningen Christina Figueres enligt New York Times att hon formulerat slutorden för konferensen: “Jag ska säga att det här är ännu ett steg i rätt riktning, men vägen fram till målet är lång.”

Det kunde hon väl ha sagt utan föregående klimatkonferens, eller hur? Uttalandet är ytterligare ett bevis för hur vansinnigt det här jippot är.

En gång skapades FN för att jordens länder skulle börja samarbeta och sluta föra krig mot varann. Men idag är FN en organisation som tycks ha till uppgift att bryta ner suveräniteten hos de enskilda medlemsländerna och ta över kontrollen av deras invånare. Det gör man genom med långtgående fördrag som steg för steg innebär en maktförflyttning enligt samma metod som EU använder sig av.

I en ny bok av den amerikanska geologen E. Kirsten Peters, “The Whole Story of Climate: What Science Reveals About the Nature of Endless Change”, skriver hon att jordbruket under de senaste 5000 åren inte bara har gett människorna mat på bordet utan också fördröjt starten på den kommande nya istiden genom en ökning av CO2-halten i atmosfären som grödorna gett upphov till. Hur länge istiden försenats, det vet förstås ingen. Kanske handlar det om 50 år, kanske om 100 eller 200… Men en dag är den här och då står alla AGW-alarmister och huttrar.

I ett tidigare inlägg har Skeppsgossen skrattat gott åt kändisen Robert Redfords “djupa” klimatengagemang. I PK-bladet ”Rolling Stone” har nyligen en av tidningens klimatkramare som heter Mark Binelli sagt att CO2 utgör “ett allvarligt hot” mot Amerikas COWBOYS!

Det hade Skeppsgossen inte en aning om och inte heller visste han att folket därute i ödemarken skiter i klimatförändringarna (för det gör de enligt samma källa). För att få ranchägare och cowboys att inse problemets allvar krävs kanske att de som värnar om jordens framtid täcker vildmarken med vindsnurror innan CO2 förstör landskapet?

För övrigt kan Skeppsgossen meddela att vädret i Europa inte har blivit extremare under de senaste 250 åren. Det skriver i alla fall ”European Physical Journal”. Tvärtom har vädret varit stadigare i Centralmassivet under de senaste 30 åren jämfört med föregående 30-årsperiod.

Hur kan man nu påstå det? Därför att inget område på jorden har så tätt med mätstationer som just de södra delarna av Centraleuropa. Slutsatsen kan – enligt de forskare vid meteorologiska institutet i Wien som sammanställt rapporten – bara bli att den påstådda växthuseffekten snarare lett till ett stabilare klimat i området.

Ett 100-tal klimatforskare med vettet i behåll har för övrigt skickat ett öppet brev till Ban-Ki-Moon och påtalat att han strött en massa väderfloskler omkring sig inför COP18. Till exempel: ”Extremväder på grund av klimatförändringar är numera normalt…” Eller ”Forskningsvärlden står enad, vi ska inte slösa mer tid på att debattera klimatförändringarna”. Undertecknarna av brevet poängterar att det inte finns några som helst belägg för sådana uttalanden.

Inte ens Storbritanniens skamfilade Met Office kan längre förneka att den globala uppvärmningen upphört under de senaste 16 åren. Under denna period har koncentrationen av CO2 stigit med nästan 9 procent och utgör nu 0,039 procent av atmosfären. Om det nu är så att den globala uppvärmningen avstannat kan den knappast skyllas för de senaste årens stormar och oväder.

I stället för att slösa miljarder och åter miljarder på “klimatåtgärder” borde världens länder hjälpa till att förbättra infrastrukturen i de områden som drabbats och kommer att drabbas av naturkatastrofer och orkaner, menar undertecknarna av brevet.

”Mot denna bakgrund ber vi er att sluta exploatera de umbäranden som drabbade offren för den tropiska stormen Sandy genom ogrundade påståenden om att stormen orsakats av mänskliga aktiviteter. Detta är alldeles fel. Vi ber er också att inse att FN:s arbete för att minska utsläppen av CO2 troligen inte kommer att ha någon inverkan på det globala klimatet i framtiden.”

Tyvärr har Al Gore och hans anhang fått ett så stort genomslag för sina profetior om den stundande klimatkatastrofen att barnen i västvärlden börjat drömma mardrömmar om en smältande jord orsakad av oss människor. Det finns enligt amerikanska uppgifter både vuxna och barn som tror att de inte har någon framtid, att glaciärerna smälter, att haven stiger och att isbjörnarna svälter ihjäl.

Många barn reagerar på de här sagorna genom att försöka omvända sina tvivlande föräldrar och andra vuxna till att bli “klimattroende”. Unicef, Unesco och andra FN-organ arbetar aktivt för att lära ut klimatevangeliet till barnen, som sedan blir en sorts “klimatförändringsagenter”. Fy fan, säger Skeppsgossen som är motståndare till varje form av indoktrinering, vare sig den är religiös eller klimatisk.

Till sist några rader om miljörörelsens sorgebarn elbilarna.

För några veckor sen aviserade Nissan den stora invignngen av sin skattefinansierade fabrik för elbilen Leaf i Smyrna, Tennessee. Men det blev ingen invigning på grund av “en konflikt mellan ägarintressena” (= de amerikanska skattebetalarna).

Nissan har trots sådana här festligheter och trots intensiva reklamkampanjer sålt mycket dåligt av sin Leaf. Genom att slå ihop elpåsarna med Renault räknade japanerna med att sälja 1,5 miljoner elbilar till 2016. Men det bidde bara en tumme. I slutet av oktober hade Nissan sålt endast 6 791 Leaf i USA, vilket betyder ett minus på 16 procent jämfört med förra året.

Lika illa är det med konkurrenten Ford Focus Electric, vars batterisats kostar 12 000-15 000 dollar bara den. Återförsäljarna är kallsinniga och hade det inte varit för generösa lånegarantirer från staten på nära 6 miljarder dollar så hade det nog inte producerats en enda Focus Electric.

Nej du, Mattias Goldmann och andra gröna ”bilister”, elbilen är och förblir en dröm vad ni än fantiserar om.1 kommentar:

  1. Att läsa Dina inlägg uppmuntrar mig, bland alla dessa klimatstollerier som vi matas med nu för tiden. Mvh Sten Iversjö

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare