Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 27 januari 2013

Apropå den föreslagna köttskatten

Nä, nu får det fan i mig vara nog!


Det var Skeppsgossens spontana kommentar när debatten om en eventuell köttskatt dök upp i media. Inte ens de gamla kommunistdiktaturerna var idiotiska nog att lägga sig i vad medborgarna åt. Men i 2000-talets Sverige är det tydligen politiskt korrekt att diskutera sådana ting. Miljövännerna hurrar förstås – vilket man väl kan unna dem eftersom de inte haft så mycket att hurra över denna smällkalla vinter.

Idag står Skeppsgossen på däck och andas in frisk luft. Orsaken är att igår kväll samlades något hundratals veganer på Narrskeppet för en konferens med middag. På menyn stod allehanda vegetariska måltider på blomkål, vitkål, brysselkål, rotfrukter, bönor, kikärter, vitlök och allt annat som hör den köttfria dieten till. När deltagarna i grönsaksorgien gått till sängs fylldes hytterna av salvor från grovt artilleri och gasanfall som förde tanken till första världskriget och förpestade tillvaron för alla oss andra som råkade dela korridor med dem. Som tur är tillåts inte längre rökning på Narrskeppet, annars hade väl hela båten exploderat…

Och dessa pruttproducenter ondgör sig över att korna tillför luften metan och vill för den skull ransonera normala människors köttkonsumtion för att rädda klimatet! Det är ju så dumt att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Att temperaturen inte höjts en enda grad under de senaste 16 åren trots högre halt av växthusgaser är fakta som de förträngt.

Så här skrev jordbruksverket i sin utredning: ”Vi behöver också äta mindre kött för att jordens resurser ska räcka till att producera mat åt alla”

Per Welander på bloggen The Climate Scam ger svar på tal: ”Vilka lögner och floskler. Jordens befolkning har vuxit till rekordnivå men svälten har minskat kraftigt. Om vi åt mindre kött i Sverige skulle inte hjälpa de svältande eller fattiga ett dugg.”

Jordbruksverket: ”Ur hälsosynpunkt behöver vi inte äta så mycket kött som vi i genomsnitt gör i Sverige i dag”

Per Welander igen: ”Vad som är nyttigt/onyttigt tvistar de lärde om. 6-8 kolhydratrika brödskivor per dag leder ofta till fetma och övervikt. Minskat köttätande måste ersättas av något annat. Västvärlden lider av övervikt pga av fettskräck enligt många forskare. Socker och kolhydrater är problemet, inte kött. Se Kostdoktorn. Jordbruksverket har inte kompetens för att avgöra vilken mat som ger oss god hälsa.”
Vackra veganer

Men sådana kloka invändningar faller tyvärr på hälleberget i dagens Sverige. ”Köttfri måndag”-rörelsen är ett exempel på hur man genom illvillig propaganda i samarbete med bland annat Greenpeace försöker inbilla folk att de slipper både hjärt/kärlsjukdomar och diabetes genom att minska sin köttkonsumtion. Naturligtvis har mångmiljonären och lyxliraren Rajendra K. Pachauri ett finger med i spelet – den mannen dyker ju upp som gubben i lådan så fort det finns pengar att tjäna på människors rädsla inför framtiden.

Skeppsgossen såg hellre att man diskuterade den osunda kopplingen mellan rituella slaktmetoder och religion än kornas pruttande på ängarna – till det ämnet ska vi återkomma. Kött är gott men religiöst kontaminerat kött ber jag att få slippa!

Kanske har skitlukten vädrats ut nu under däck så att man får sova färdigt, suckar Skeppsgossen och håller för näsan när han äntrar lejdaren. Men just nu luktar hela det här landet illa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare