Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 31 januari 2013

Det gröna dårhuset


Numera kan man inte öppna en vecko- eller månadstidning utan att matas med en massa tips för “ett grönare liv”. Mattidskrifter har artiklar om miljövänlig matlagning. Affärstidningarna lär ut metoder för klimatsmart försäljning. I skvallerpressen kan vi läsa om kändisarna och deras miljövänliga palats. Den som öppnar någon av dessa publikationer 100 år från nu kommer att tro att människorna i början på 2000-talet ägnade all sin tid åt att sopsortera och beräkna koldioxidutsläpp när de inte återanvände sitt toalettpapper.


Den som skriver dessa kloka ord heter Daniel Greenfield och publicerar sig på bloggen ”Sultan Knish” www.sultanknish.blogspot.se

Här nedan ger Skeppsgossen ett referat av en av hans artiklar om det gröna vansinnet, som gjort personer som Al Gore till miljardärer och får vanligt folk att gå omkring med dåligt samvete för att de duschar fem minuter för länge eller grillar en flintastek i sommarkvällen.

Men hur många tips man än får hjälper det inte. Det finns nämligen ingen “grön” livsstil. Den som försöker leva miljöriktigt ställer egentligen bara till det för miljön, menar Daniel Greenfield. Det gäller allt från att köra bil på etanol till att odla organiska livsmedel – alla sådana ”lösningar” gör i realiteten bara vår planet sjukare.

”Ta det här med att gå till butiken i stället för att ta bilen. Vårt gående kräver energi som i sin tur kräver mat. Och matproduktion är inte bra för miljön, det får vi höra titt som tätt. Inte hjälper det att handla på nätet heller. Hur mycket växthusgaser släpper inte bilen ut som levererar maten till din dörr? Och hur många kalorier måste inte chauffören sätta i sig för att orka köra ut med beställningarna och bära in veckokassen?”

Då har vi inte räknat med all den koldioxid som bildas när man gör en produktsökning på datorn, skriver Daniel Greenfield och refererar till "ett av alla dessa institut som mäter absolut meningslösa saker". Enligt detta kan två sökningar på Google ge upphov till lika mycket koldioxid som när man kokar tevatten. ”Just det. Lika väl som du söker produkter på nätet kan du koka en kastrull tevatten. Att koka tevatten dödar jorden. Varje gång du lagar en kopp te dör en isbjörn. Om du ordnar en riktig tebjudning kan den liknas vid en veritabel isbjörnsmassaker.”

”Kanske tror du att du kan rädda vår planet genom att odla din egen mat på tomten. Hur dum får man bli? Att odla själv dödar också planeten. Träd producerar en massa metan. Och metan orsakar global uppvärmning (liksom allt annat i vårt universum). Alla dessa träd som vi värnat om har i hemlighet släppt ut både metan och koldioxid – och kanske också dihydrogen monoxid (även kallat vatten). Nej, sluta krama träden och hugg ner dem i stället för att rädda miljön.”

”Så vad ska vi äta? Ingenting. Varje människa är ju också en fara för miljön. Så väck med dig. Det är bara så. Men du får väl i alla fall andas. Nix. Varje gång du andas ut släpper du ut koldioxid i luften. Kanske vill du andas in ren luft? Men ren luft bidrar också till den globala uppvärmningen. Just det, ren luft förstör vår planet. Genom att minska luftföroreningarna gör vi jorden varmare. Vilket i sin tur dödar isbjörnarna. Så tänd en brasa för att rädda dem!”

"Kör inte bil. Cykla inte. Gå inte. Gå inte utanför dörren. Ät inte. Andas inte. Tänk inte. Att tänka ger ett tillskott av koldioxid som motsvarar en hel fiskgryta. Varje gång någon ifrågasätter den globala uppvärmningen sjunker temperaturen på jorden med 0,001 grad, utom när den ibland stiger med 0,001 grad, beroende på hur du bollar med siffrorna. Och eftersom ditt tänkande är en ansenlig källa till föroreningar så uppmanas du att omedelbart sluta tänka och göra som du blir tillsagd."

Domedagspredikningar, bisarra inskränkningar i vårt sätt att leva och ständiga skuldkänslor. Vad låter det som? Inte som vetenskap i ala fall. Det är det inte heller men väl en kult. Al Gores förutsägelser att Nordpolen skulle försvinna inom fem år följer samma mall som använts av sektledare som hela tiden flyttat datum för armageddon. Miljötipsen är idiotiska och de enda som tjänar på dem är de gröna företagen och de som vill ge oss dåligt samvete.

"Global uppvärmning är inte vetenskap, det är sex tiondelar girighet och fyra tiondelar ideologisk fanatism. En del blir rika på det. De flesta blir fattigare. Det är bara ett privilegierat fåtal som hamnar i toppen på klimatkedjan."

I Sverige tycks det vara bara Sverigedemokraterna som öppet opponerar mot klimatlögnerna. När Josef Fransson i en riksdagsdebatt härom dagen framhåller att den globala medeltemperaturen legat i stort sett stilla under de senaste 15 åren beskylls han av andra vänstervridna riksdagsmän för att placera sig på yttersta högerkanten. Därmed görs det gällande att också klimatvetenskapen följer en höger-vänsterskala, vilket var en nyhet för Skeppsgossen som i och med detta alltså tillhör den allra yttersta högern.

Det är väl som en annan tänkare formulerat saken: “Lögnerna om den globala uppvärmningen kommer att frodas ända tills lögnarna själva ligger begravda under snön och isen när den nya istiden slagit till. Mycket lite talar för att de inte inser faktum förrän de håller på att frysa ihjäl.”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare