Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 11 januari 2013

Klimatlögnerna avslöjas

Så här skriver Pravda i en artikel om den påstådda globala uppvärmningen: “I åratal har eliten i Väst hållit myten om den globala uppvärmningen vid liv som ett medel att först och främst kontrollera sina befolkningar. Detta är en religion med en hel armé av präster som kallas Statsfinansierade forskare”.


Tyskland anser sig numera vara världens miljösamvete, skriver Die Welt. Med sin nedrustning av kärnkraften och övergången till grön energi ville den tyska regeringen skapa en modell för resten av världen. I sin självrättfärdighet glömde dock tyskarna det faktum att andra får betala för deras gröna experiment – och det dyrt. Det tyska ”ekomiraklet” utnyttjade helt enkelt grannländernas kraftnät utan att fråga om lov och utan att betala för det. Nu vill inte Tjeckien och Polen vara med längre och bygger väldiga strömbrytare vid gränserna för att blockera objuden import av grön energi från Tyskland, eftersom den överbelastar deras nät och kan leda till strömavbrott.

Det nya året har kickat igång med en affärsuppgörelse modell större i medievärlden. Den arabiska tv-kanalen al-Jazeera köper kabelkanalen Current TV i USA för så där en 500 miljoner dollar. Bakom Current TV står ingen mindre än Al Gore & Co. De 60 miljoner amerikanska hushåll som abonnerat på kanalen är ett värdefullt tillskott för al-Jazeera och en efterlängtad dörr in i USA. Att miljöskurken Al Gore säljer till ett oljefinansierat tv-bolag har förstås fått en och annan besk kommentar och bekräftar väl bara vad vi alla vetat länge, nämligen att Al Gore inget annat är en samvetslös fifflare.

Vindkraftverken fortsätter att förpesta tillvaron för människor som hamnat i deras skugga. I Bostonområdet har det uppförts nya stora snurror som dånar som jetflygplan om nätterna och reflekterar solen i bladspetsarna på dagarna som discolampor. Men det gäller förstås i Amerika. De svenska vindkraftverken är ju både ljudlösa och icke störande för ögonen. Men, skriver en amerikan, egentligen är det lurendrejeriet som vi borde protestera mot i första hand. Skeppsgossen håller förstås med.

Apropå vindkraftverken har ett vindkraftbolag som heter NextEra Energy Canada nyligen och i fullt dagsljus fällt ett träd med ett örnbo i för att ge plats för en vindfarm med 56 snurror. Platsen ligger i Ontario och massor av folk hade samlats för att fotografera tilldragelsen. Bolaget hade fått tillstånd av naturvårdsmyndigheten i delstaten, men självklart vågade ingen representant för den visa sig.

Den vithövdade havsörnen är lika sällsynt och skyddad i Kanada som i USA. ”Hur kan någon med någon form av miljösamvete tillåta sådana här saker?” frågar sig parlamentsmedlemmen Vic Fedeli. ”Det värsta är ändå att det enda gröna med vindenergin i Ontario är de högar med pengar som regeringen betalar till exploatörerna för att höja vattenkraftstaxorna.”

Men i Sverige satsar kraftbolagen envist på vindenergi och skickar ut små uppiggande reklamblad för att lura fler av sina kunder. I stället för att tyst och stilla förpassa de fula maskinerna till skroten försöker man lura nya kategorier konsumenter att ösa in pengar i denna Ebberöds bank. När subventionerna upphör blir det kanske annan låt i skällan. Fy skäms Bixia! säger Skeppsgossen.

Om den smältande isen i norr har vi läst mycket under det gångna året, medan det varit förhållandevis tyst om den kraftiga istillväxten den här kalla vintern. Runt Alaskas kuster lade sig isen tidigare än normalt och krävde isbrytarassistans redan i början av december. Pratet om stigande havsnivåer som hotar kuststäder som Los Angeles kan också avfärdas, om man får tro satellitdata sammanställda av Coloradouniversitet. Under de senaste 20 åren har havsytan i stället sjunkit lite.

Skeppsgossens allra bästa vänner isbjörnarna har också hört av sig och meddelar att de nu uppemot 32 000 stycken mot tidigare bara 25 000. Men det har vi förstås inte sett en rad om i PK-media. Apropå isbjörnarna – så här skriver en annan björnkramare:

“Först ska vi alla hjälpa till för att rädda dem! Skicka pengar.

Sen – nu har vi räddat dem! Vad duktiga vi är. Skicka pengar.

Och nu – kommer vi att döda dem igen med våra växthusutsläpp. Skicka pengar.”

Massor av is finns det runt norra Kina där temperaturerna sjunkit till de lägsta värdena på 30 år. Över 1000 fartyg sitter fast i isarna, ända ner mot Gula havet. Och kan någon gissa vad som orsakat all denna köld enligt klimatexperterna? Jo, den varma luften över Arktis smälter isen där och flyttar kölden till Kina…

“Hur kan man hitta på något mer idiotiskt?” frågar sig bloggaren Steven Goddard. ”Drar de här galningarna upp värmen för att sänka temperaturen i ett rum? De har upptäckt klimatidiotins fjärde lag som säger att kall luft spontant kan bildas av varm luft. Mentala zombier har tagit över vår planet.”

Så – blir det kallare eller blir det varmare?

Ska vi tro brittiska Met Office som har världens dyraste väderdator att leka med så blir det inte varmare i världen fram till 2017. Nu är det regn som gäller, påstår de. Förra våren spådde man torka och värme i Storbritannien men så blev det ju inte. Skeppsgossen håller en krona på regn och rusk, för det är ju mera normalt för de brittiska öarna.

En del av innehållet i den kommande IPPC-rapporten har ju redan läckt ut på nätet. En slutsats som dras i den är att höjningen av den globala temperaturen inte har något samband med ökande CO2-halter. Det ger förstås klimatskeptikerna vatten på sina kvarnar. Tidningen

Hamburger Abendblatt frågar: “Hur mycket ska man tro på datorsimuleringar som visserligen fick rätt när det gällde den ökande CO2-halten men slog alldeles fel ifråga om temperaturerna?”

Något att tänka på under den kommande veckan kanske.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare