Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 2 februari 2016

Vladimir Putin en nagel i ögat på Vita husets tomma kostym

En glad kraftkarl? 


Det är mycket Putin för närvarande. I en nyligen visad dokumentär kallar en högt uppsatt tjänsteman i amerikanska finansdepartementet Putin för sinnebilden av allt vad korruption heter. I filmen påstås han ge miljarder till släktingar och vänner, han betecknas till och med som en av världens rikaste. Beskyllningarna har sedan upprepats av en nära medarbetare till Obama.

Sådana påståenden har fått till och med strängfysikern och bloggaren Luboš Motl i Tjeckien att reagera. ”Är det här Obamas barnsliga sätt att tända gnistan till ett tredje världskrig? Och om misstankarna nu skulle vara grundade, vad tjänar ett sådant uttalande för syfte?” frågar han sig. ”Eller är det ett utslag av avundsjuka hos den tomma kostym som sitter på presidentposten i Vita huset?”

”Putin är en man som inte skräder orden. Även om han är god för tiotals miljarder så har han folkets stöd… Och jag är övertygad om att merparten av ryssarna håller med om att den påstådda korruptionen i Moskva inte på minsta sätt angår amerikanerna.”

Luboš Motl menar också att Putin räknar med att förbli nr 1 i Ryssland ända till sin död. Han värnar om bilden av en människa som lever blygsamt och disciplinerat (som förmodligen är äkta) och bara av det skälet kommer han aldrig att få glädje av de påstådda miljarderna. ”Jag tror inte att Putin är mer korrupt än andra politiker i hans del av världen. Visst kan hans karriär inom KGB ifrågasättas – men tack vare den hamnade han i en helt annan position än de faktiska oligarkerna och andra som drar nytta av de korrupta systemen. Jag tror att det är sant att han hjälpt till att kraftigt minska korruptionen i Ryssland.”

Anledningen till att Skeppsgossen tar upp ämnet är att jag är helt ense med Luboš
Motl. Vi menar båda att sådana här anklagelser säger mycket mer om Amerika (och enligt Skeppsgossen om dagens samhälle) än om Vladimir Putin själv. Väst styrs idag av politiskt korrekta ynkryggar som hellre ägnar sig åt att kasta skit på andra än att åstadkomma något själva som gynnar landet. Slaskpressens taktik att förtala och ljuga har numera blivit rumsren i maktens korridorer.

Så här slutar Luboš Motl: ”Om Obama & Co. tänker att anklagelserna ska tas på allvar av ryssarna, har de totalt missförstått hur man tänker i länder som inte är helt degenererade. Lavronov tillbakavisade lugnt och diplomatiskt beskyllningarna… Nästan ingen I Ryssland kommer heller att bli mer kritisk mot Putin på grund av dem. Men ute i världen och i USA kommer ännu fler att inse hur löjliga de styrande i landet är – och att Amerika hela tiden försöker underminera de politiska systemen i andra och stabila nationer.”

Men detta är bara ett exempel på de många påhopp på Putin som troligen orkestreras av USA och Nato. Att kalla honom korrupt är en sak, men att gång på gång beskylla honom för att förbereda krig är förstås betydligt allvarligare och kan i värsta fall utvecklas till en förevändning för krigshandlingar - från västmakternas sida.         


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare