Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 9 juni 2016

Falska profeter II: David Icke och NWO

Den nya världsordningen.
Det tycks vara en rätt utbredd uppfattning åtminstone bland vännerna på Facebook att det som kallas New World Order (NWO) arbetar på att långsamt ta över världen, dess invånare och dess resurser. Någon har liknat NWO med en bläckfisk som sakta men obevekligt fångar oss i sitt grepp. 

Det påstås också att vi kontrolleras av en elit på någon procent av hela mänskligheten och att denna elit i sin tur styrs av 13 familjer som anses vara kungliga och direkta ättlingar till forntida gudar.

Familjerna påstås vara: Rotschild, Bruce, Cavendish (Kennedy), De Medici, Hanover, Habsburg, Krupp, Plantagenet, Rockefeller, Romanov, Sinclair, Warburg och Windsor (Sachsen-Coburg-Gotha). Av dessa är Rotschild den mest omtalade och rikaste, god för kanske 500 biljoner dollar.

Det finns också ett otal ”hemliga sällskap” som arbetar för de tretton familjerna – utan att själva veta om det och utan att veta något om deras agenda.   

När jag läste detta kom jag genast att tänka på en frigående galning som heter David Icke och som avancerat från fotbollsmålvakt till utsänd av Gud Fader själv för att hela jorden. Han var efter fotbollskarriären talesman för Gröna partiet i Storbritannien och blandar numera miljömedvetenhet med ett kvasireligiöst hopkok av konspirationsteorier. Han kallar det hemliga sällskapet Babylonska brödraskapet, vilket eftersträvar en världsregering som förslavar mänskligheten. Brödraskapet har inte bara anknytning till Frimurarorden utan också med solsystemet Draco…

Må detta räcka för att illustrera hur en självutnämnd ”profet” kan få människor att tro på de mest absurda utsagor också i 2000-talets påstått upplysta värld. Skeppsgossen förundras över hur åtskilliga av hans i andra sammanhang vettiga vänner på Facebook ibland refererar till NWO och Frimurarna som om de någonstans innerst inne trodde på David Ickes svammel. Å andra sidan finns det massor av människor som också tror på en allsmäktig gud, på bibelns profetior och på Nostradamus...

Många av Ickes teorier har blivit stämplade som antisemitiska, men själv säger han att han har stor respekt för judar, och ”att den elit som styr världen har blodsband med utomjordingar som för mycket länge sedan såg till att korsbefrukta sig med ett litet antal människor. Detta är bakgrunden till teorin om att världens allra högsta ledare egentligen har samma blodsband. Dessa kan därmed alltså inte vara judar.” (Citerat ur Wikipedia.)

Det är ett smart sätt att bemöta kritiken om antisemitism och även beskyllningarna för fascism. Icke säger sig vara helt opolitisk och att han framför allt vill främja individens egna tänkande utan ideologier. Skeppsgossens kommentar till detta kan bara bli att den som tror på David Icke måste ha gett upp det egna tänkandet helt och hållet.    


1 kommentar:

  1. Ja, se alla dessa predikanter. Det tycks alltid finnas villiga troende.

    Men Johan Rockström har nog fler än David Icke. . .

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare