Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 20 december 2009

Mera domedag

Det är inte bara jordens undergång som är nära förestående (om ett sekel eller så). Hela människosläktet ligger ju också illa till och alldeles särskilt vi svenskar. Liksom på medeltiden hotas vi ständigt av de värsta farsoter.

Först var det fågelinfluensan som trots alla larmrapporter stannade bland hönsen i Asien. Men vaccintillverkarna tjänade bra.

Sen var det svininfluensan, som någon idiot på WHO förklarade för en pandemi. Den eller de skyldiga till detta larm var förmodligen också väl betalda av vaccintillverkarna. Svenska staten bjöd generöst på gratis vaccinationer, men pengarna togs väl ur statskassan och bekostades därmed av oss själva. Och av pandemin blev en tummetott.

Och knappt har influensahotet klingat av förrän det är dags för "en ännu häftigare vinterkräksjuka".

Skeppsgossen har ofta undrat över varför världens styrande, forskare och journalister numera går på alla sådana påhittade hot. Den omskrivna millenniekatatrofen som skulle slå ut världens alla datorer lär ha kostat 600 miljarder dollar. Ungefär en miljard kronor kostade visst vaccinet mot svininfluensa. Och än har vi inte sett någon nota för CO2-hotet...

Visst finns det människor som vågar ifrågasätta, men de drabbas ofta av utfrysning eller betecknas som icke tillräkneliga. Annika Dahlström är en sådan person inom det medicinska området, Marc Morano och lord Monckton är exempel på "klimatmotståndare" som ihärdigt kämpat och kämpar mot klimatnarrarna och utsätts för de grönas fatwa. Heder åt dem alla!

Annars tycker Skeppsgossen att den svenska klimatdebatten har gått i stå. Till stor del består den av att troende och icke troende kastar mer eller mindre underbyggda argument och data på varann. Var finns fackeltågen mot lögnhalsarna inom FN och IPCC, var finns de som protesterar mot vindkraftens utbyggnad genom att spränga de fula snurrorna eller åtminstone måla slagord på pelarna?

Eller är det så illa att vi inte längre orkar engagera oss? I så fall får vi skylla oss själva när klimatfascister som miljöpartiets Maria Wetterstrand och Naturskyddsföreningens Svante Axelsson börjar härja fritt med flygskatter, bilkörningsförbud, påtvingat vegankäk och andra stolligheter.

Skeppsgossen håller helt med den bloggare som föreslagit skatter på alla uttalanden som görs av någon medlem i miljöpartiet. Skatteintäkterna kan sedan användas till enkelbiljetter åt alla miljöpartister "på klimatkompenserat flyg till det klimatprogressiva landet Nordkorea" (unrealclimate.blogspot.com).

Till sist några tänkvärda ord av ingen mindre än Sherlock Holmes (1891): "Det är ett stort misstag att börja teoretisera innan man har tillgång till alla data. Omedvetet börjar man förvränga fakta för att få dem att stämma med teorierna, i stället för att teorierna ska stämma med fakta."

1 kommentar:

  1. människor i välmående västländer vill leva i rädsla, tror att det kanske ger en känsla av sammanhållning. Ett gemensamt yttre hot....

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare