Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 4 december 2009

Åh Jesus! Utebliven bergspredikan

Det råder förstämning på Narrskeppet. Profeten Fat Albert har ställt in sitt framträdande på klimatkonferensen utan att ange någon egentlig orsak. Det betyder att alla som betalat många sköna danska tusenlappar för att få skaka hand med världens kanske störste idiot nu går miste om denna välsignelse (som inom parentes sagt lär vara världens dyraste handslag). Besvikelsen bland de troende är lika stor som om Jesus plötsligt lämnat återbud till sin bergspredikan.

Kanske är skälet uppståndelsen i Chicago då Fat Albert skulle signera sitt senaste brev till världens klimattöntar och blev tvungen att ta till flykten, jagad av arga klimatdemonstranter. Troligen är han rädd för ett upprepande i Köpenhamn och vågar inte ta risken att få en hjärtinfarkt om hans tvingas löpa gatlopp en gång till. Även Algore är ju dödlig.

Men Narrskeppet fortsätter sin resa mot Köpenhamn och orkestern fortsätter att spela samma klimatvalser varenda kväll. Men härom natten hörde jag dem smygöva på Närmare gud till dig - många tecken tyder ju på att den här resan kommer att sluta i en katastrof, med eller utan Fat Albert.

1 kommentar:

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare