Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 14 december 2009

Cirkus Copenhagen

Skeppsgossen har haft mycket att göra sedan Narrskeppet lade till i Köpenhamn. Det var inte en resa han hurrade för, men vistelsen har hittills bjudit på fler muntrationer än han kunde ana.

När cirkusföreställningen väl kom igång gick det hej vilt till i manegen. Vita, svarta, bruna och gula utförde de mest fantastiska konster, som alla gick ut på att trolla fram så mycket pengar som möjligt till FN:s och u-ländernas kleptokrater. Och den svenska gymnastiktruppen under ledning av Fredrik och Andreas gjorde så många handstansar att pengarna forsade ur fickorna på dem - "för Sverige är ju ändå bäst på att hjälpa de utsatta utanför Sverige".

När de inte uppträdde i manegen åkte de limousiner och privatjet så att klimatgudarna storknade av utsläppen. Skeppsgossen frågade ringmastern hur stort klimatavtryck dessa bydårar avsatte men fick förstås inget svar. Det lär enligt andra källor motsvara utdunstningarna från en stad av Västerås storlek.

Allra roligast hade dock Skeppsgossen när han deltog i lördagens stora klimatdemonstration. Antalet tillresta unga narrar lär ha varit minst 10 000, och polisen tog i med hårdhandskarna mot åtskilliga av dem. Själv höll sig Skeppsgossen diskret i bakgrunden, men när tillfälle gavs passade han på att sparka en politimaend på smalbenet. Kvickt gömde han sig sedan bakom en nosringsförsedd aktivist som fick sig en välförtjänt omgång med batongen innan han knuffades bort med "kattstrypare" runt handlederna. Gissa om Skeppsgossen hade kul.

Efter ett antal lyckade sådana attentat mot vegetariska dumskallar drog sig Skeppsgossen bort från demonstrationståget, brände av några CO2-rökare och hälsade på hos de glada flickorna på Istedgade med omnejd. De höll ju öppet hus för alla ackrediterade med gratis service. Ett sådant tillfälle vill man ju inte låta gå sig ur händerna, så det har inte blivit mycket sova på sistone. Heder åt dessa piger som ställer upp gratis för att rädda klimatet.

Som det ser ut nu lär det ju inte bli något bindande avtal annat än mellan Sverige och den övriga världen. De utlovade miljarderna kommer i huvudsak att tas från vår förskingrade u-hjälp, varför vi knappast behöver höja bensinskatten. Enligt en klimatnarr blir kostnaden per svensk och dag 13 öre. Det låter inte mycket och Skeppsgossen föreslår att summan dras från folkpensionen, så att även de äldre får känna att de hjälper hottentotter, maldivianer, nepaleser och andra klimatutsatta. Törs man föreslå att mer besuttna folkpensionärer som Ingvar Kamprad, Marcus Wallenberg & Co. lägger en större skärv i kollektbössan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare