Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 12 februari 2010

Här sitter vi och runkar bulle


I väntan på att Narrskeppet ska kasta loss sitter Skeppsgossen i en mastkorg och runkar bulle tillsammans med Jesus och Muhammed. Det går väl så där, och vi hinner prata en del om vad som händer i vår närhet.

Först var det muslimernas problem med att ta kvinnor i hand. Både Jesus och Skeppsgossen tycker ju att om man kan dolmen i hand så kan man väl skaka en kvinnohand också. Men det är skillnad på skit och pannkaka, säger Muhammed som heller aldrig skulle runka med vänster hand.

Jesus för sin del har problem med jordbävningen i Haiti och Carola. Han har sett fram emot att få henne till brud en gång – ”för nog är jag väl i alla fall sexigare än Runar?” Att hans far varit så förbannad på haitierna att han bestämt sig för att skaka om dem efter tvåhundra år köper inte Sonen. ”Gud är Kärleken” säger han.
Fan tro't, säger Skeppsgossen.

Apropå skaka – nu påstår klimatskeptikerna att FN:s klimatpanel IPCC håller på att vittra sönder efter alla lögner och falsarier. Det må de tro bäst de vill. På Newsmill skrev så sent som häromdagen en svensk meteorolog ”rymdingenjör” som heter Andreas Vallgren att jorden visst har blivit varmare.

Samme Vallgren tror sig också veta att vinter-OS i Vancouver kan bli ett av de sista på grund av jordens uppvärmning med ty åtföljande snöbrist. Det är vl ändå ett önsketänkande. Men vad skönt det skulle vara om vi slapp matas med timmar av tevebilder av en massa herr- och damnarrar som hasar omkring i snön på skidor, skridskor och stjärtlappar!

Nu hämtas snö miltals ifrån för att tävlingarna ska kunna genomföras - och miljönarrarna vågar inte ens knysta om vilka klimatavtryck ett OS sätter. Idrotten är heligare än än till och med miljön.

Apropå muslimer kan man konstatera att våra svenska krigare gör en viktig insats i Afghanistan. Att en och annan får en kula i kroppen borde inte komma som någon överraskning eftersom många afghaner ogillar att vara ockuperade av främmande makt. I boken ”Den vita tigern” skriver den indiske författaren Aravind Adiga att det bara finns tre nationer som aldrig har låtit sig styras av främlingar: Kina, Afghanistan och Abessinien. ”Det är de enda tre länder jag beundrar.”

Men när Sida ville dra in ett par ynka tjänster i Irak och Afghanistan blev det liv på regeringen. Så får man inte göra, aja baja! En gång hette det att Finlands sak är vår, men numera är hela världens sak vår. Det gäller att vidga sina perspektiv.

Nyss gick det för Jesus. Nu står striden mellan Muhammed och Skeppsgossen. Fortsättning följer i nästa nummer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare