Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 3 februari 2010

Narrskeppet lägger ut


Tro inte att miljönarrarna gett upp efter fiaskot i Köpenhamn. Sen dess har den stolta Navis Stultifer, alias Narrskeppet, legat inne på varv för omfattande reparationer. Men snart är det dags att segla ut igen och ställa till jävligheter för allt och alla.

Sen sist har ett par amerikanska narrar framträtt med anledning av jordbävningen i Haiti. Den ene är den kristne predikanten Pat Robertson som skyller på att Gud sent omsider utmätt ett straff åt de före detta slavarna som gjorde uppror mot sina vita herrar i slutet på 1700-talet (se Dawkins kommentar nedan). Den andre är skådespelaren Danny Glover som anser att jordbävningen beror den globala uppvärmningen!

Men ännu värre är det faktum att två super-narrar utnämnts att leda den amerikanska hjälpinsatsen, nämligen Bill Clinton och George W. Bush. Det är inget annat än ett direkt hån mot haitierna med tanke på de här herrarnas tidigare agerande mot den lilla republiken. USA har inte gjort annat än styrt och ställt i Haiti med hjälp av marinkåren och medvetet hållit landets befolkning i fattigdom som slavarbetare åt den amerikanska textilindustrin.

Idag läste jag en väldigt bra artikel av Alan Caruba som sätter fokus på jordbävningen i Haiti. Han inleder med orden: ”Jordbävningen i Haiti är ett perfekt exempel på arrogansen hos de miljövänner som ständigt skubbar runt och gapar ’Rädda jorden’ eller påstår att snart är alla livsformer utrotade.”

”I mina radioföreläsningar påminner jag gärna lyssnarna om att Moder Natur har ett budskap till mänskligheten. Det lyder: ’Undan med er. Här kommer en jordbävning, ett vulkanutbrott, en översvämning, en skogsbrand, en snöstorm, en orkan etc.”

Alan Caruba ser katastrofen i Haiti som ännu ett exempel på hur likgiltiga miljökämparna är för att förse sådana nationer med energi som kan ge jobb och därmed en drägligare tillvaro. Först rasade kommunikationerna ihop, sedan hela infrastrukturen. I jordbävningens spår följer sjukdomarna. På grund av miljövännerna får fattiga länder inte tillgång till bekämpningsmedel av smittspridarna. Förbudet mot DDT har lett till att miljoner dör varje år av malaria, helt i onödan.

Vi kan inte påverka solaktiviteten som styr klimatet, vi kan inte påverka rörelsen hos de tektoniska plattorna, vi kan inte göra något åt de tusentals asteroider som utgör ett ständigt hot mot jorden. Men vi har inte förstånd nog att utnyttja de resurser som finns – jordens tillgångar på olja och kol håller inte alls på att ta slut, det gäller bara att få rättigheter att borra och bryta där tillgångarna finns.

Vi är sex miljarder människor idag och världens intelligentia hånar oss och söker hitta sätt att utplåna så många som möjligt genom att stoppa genmodifierade grödor, genom att stoppa nya kraftverk, genom att starta krig i namn av religioner som tror sig sitta inne med sanningen eller genom att skaffa sig rikedomar på andras bekostnad. En så kallad internationell organisation, Förena Nationerna, är idag så genomkorrumperad att den inte förmår någonting.

Äckligt är det också att se ”kändisarna” anordna galor för att samla in pengar till jordbävningsoffren. För dem handlar det inte om medkännande och engagemang utan bara om att plocka poäng hos publiken så att de kan sälja ännu fler plattor eller begära ännu högre gager i kommande filmer. Nu senast är det Carola som hittat sitt fadderbarn bland de överlevande och får fin PR i Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare