Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 22 november 2012

Hör Gud världsbanken?

När Världsbanken, Romklubben och Johan Rockström m.fl. kucklar ihop ett nytt katastrofscenario ger det ett öronbedövande eko över hela Narrskeppet.

Jordens klimat håller på att bli fyra grader varmare och därmed dränks halva världen (medan Narrskeppet med passagerare givetvis kommer att klara sig). ”Vi talar inte om en framtid som är farlig för mänskligheten, utan om en framtid som är katastrofal för mänskligheten”, säger miljöprofessorn Johan Rockström till Ekot.


Som vanligt hugger miljönarrarna i media direkt på betet, trots att författarna till rapporten reserverar sig för att det där med temperaturhöjningen ännu så länge bara är spekulationer. Avsikten är förstås att skrämma människor inför det stundande klimatmötet i Doha.

Professor Rahmstorf tar sig ett dopp i det stigande världshavet...

Författare till rapporten är för övrigt supernarren Stefan Rahmstorf vid Potsdaminstitutet, en riktig domedagsprofet modell Gore som påstod att Golfströmmen skulle stanna för så där en tio år sen. Bara det borde ju få journalisterna att ifrågasätta trovärdigheten i hans profetior, men icke. De dreglar över alla nyheter av den här sorten och sväljer dem okritiskt.

Till hyllningskören har nu sällat sig FN:s klimatchef Christiana Figueres, som säger att vi står inför en revolution lika stor som den industriella – men med den väsentliga skillnaden att nu väntar en övernationellt styrd förändring, ”som kommer att göra tillvaron för alla och envar mycket annorlunda”. Det luktar Romklubbens universalfascism lång väg, inte sant?

Men de kritiska rösterna är många. Ingen global uppvärmning har skett under de senaste 15-16 åren. I USA Today skriver en kommentator att “den här rapporten är ovetenskaplig”. Världsbankens rekommendation att ge ytterligare pengar till sol- och vindenergi avfärdas också och kan göra mer skada än nytta i utvecklingsländerna.

David Kreutzer, ekonom vid Heritage Foundation, skriver: "Att föreslå växande ekonomier att de ska satsa på grön teknik är som att råda en hungrig att börja banta därför att han eller hon riskerar att bli överviktig om 90 år.”

Några viktigare överenskommelser lär det väl inte bli den här gången heller. Intressant är att överste klimatnarren själv, järnvägsingenjören Rajendra K. Pachauri, och hans IPCC inte har inbjudits till COP18 i Doha. Varför säger han sig inte veta. Ett gott tecken är det i alla fall, fast det kanske också förebådar att andra onda krafter med direktlinjer till Romklubben har ”tagit över” klimatet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare