Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 23 november 2012

Ömsom varmt, ömsomt kalltLarmrapporterna om mänsklighetens och jordens förväntade undergång fortsätter att strömma in. Antingen kommer vi att kokas ihjäl eller också är det stora frysrummet som väntar. 

Skeppsgossen har vid åtskilliga tillfällen framhållit att klimatalarmismen alltmer fått smak av religion. Nu har de katolska biskoparna haft ett symposium i USA, där de enligt en kalifornisk biskop ”har sett de skador som klimatförändringarna åstadkommer både ute i världen och hemma i Amerika”. Självaste påven har ju uppmanat sina anhängare att ta det moraliska ansvaret att mildra effekterna på miljön. Och biskopen av Papua Nya Guinea talade förstås med darr på rösten om invånarna på Carteret Islands som har kallats ”världens första klimatflyktingar” (en lika tveksam benämning som ”ensamkommande flyktingbarn” enligt Skeppsgossens syn på saken).

Barack Obama hann knappt bli varm i kläderna efter omvalet innan han började yra om alla de klimatåtgärder som står på hans agenda. Vid en presskonferens härförleden påstod han utan att rodna att ”vi vet att den globala temperaturen ökar snabbare än vad som förutsågs för 10 år sen”. Tydligen har det gått honom (liksom Världsbanken) spårlöst förbi att temperaturhöjningen avstannat sen 16 år tillbaka. Det förstärker ju bara bilden av denne narr som en notorisk lögnare.

”Jag tror helt och fullt på klimatförändringarna, att de beror av våra aktiviteter och utsläppen av koldioxid. Därför anser jag att vi är skyldiga kommande generationer att göra något åt dem.”      

Så talar en sann statsman. Samtidigt har Obama tvingats(?) protestera mot EU:s föreslagna skatt på flygets utsläpp – tillsammans med Indien, Kina och en rad andra länder. Risken för ett globalt handelskrig tycks nu emellertid vara undanröjd i och med att EU-narrarna vikt sig. ”Jag har rekommenderat EU:s medlemsstater att stoppa nedräkningen”, förklarade Connie Hedegaard i en intervju.

Men bara tillfälligt. Om inte FN godkänner en plan som ska begränsa flygtrafikens utsläpp till nästa årsskifte så kommer skatten att återinföras, varnade hon.

Klimatnarren nr 1, Al Gore, har vaknat till liv igen och börjat ”höra röster”, rapporterar en bloggare. ”Moder Natur talar starkt och tydligt”, säger han. ”Fysikens lagar gäller och när vi varje dag släpper ut 90 miljoner ton föroreningar i atmosfären så binds en väldig massa värme.” Skeppsgossen undrar: Gäller fysikens lagar också för allt skitsnack som den mannen levererar?

Nu över till en positiv nyhet. Arktis håller på att frysa till igen, helt enligt tidtabellen. Isbjörnar strosar omkring i trakterna kring samhällena Ulukhaktok och Clyde River där det ännu finns öppet vatten. Men inom några veckor fryser vattnet till där också och då lufsar björnarna ut på isarna igen. Till allas glädje får man hoppas, för i Ulukhaktok och Clyde River bor det med all säkerhet inga WWF-vänner.

Meddelas kan också att solen fortsätter att lysa över Sahara men att den planerade jätteanläggningen för solenergi nu lagts i malpåse. Siemens, Bosch och andra intressenter i  Desertec har dragit sig ur.Kallt kommer det i alla fall att bli över hela jorden om man får tro en viss doktor Norman Page. “Jorden är på väg in i kallare fas som troligen kommer att vara runt 30 år eller kanske mer”, skriver han och grundar förutsägelsen på geologiska data. Han säger också att det inte skett någon nettouppvärmning sedan 1997 trots att CO2-innehållet i atmosfären ökat med 8,5 procent.

Vad som driver klimatet är havsytans temperatur (SST) som i sin tur bestäms av solen, hävdar doktor Page. Det finns en god korrelation mellan solcyklerna och SST, men det finns också en fördröjning på 10-12 år innan ändringarna märks.

“Ett tecken på att en klimatförändring är på gång ’gungbrädeseffekten’ mellan havsisens utbredning i Arktis resp. Antarktis. I Arktis ser vi fortfarande reminiscenser av uppvärmningen i den låga isutbredningen under sommaren. Första indikationen på en kommande avkylning utgör det faktum att isen runt Antarktis växt till kraftigt.”


2 kommentarer:

  1. Även om det blir kallare så är det en tröst att veta att det också beror på den globala uppvärmningen. Därmed kan man slappna av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rätt uppfattat! Jag gör inget annat än slappnar av.

      Radera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare