Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 10 november 2012

I orkanen Sandys spår
Orkanen Sandy fortsätter att förfölja amerikanska media, presidentvalet till trots. Det hjälper föga att sansade meteorologer och klimatforskare förklarar att Sandy bara var ett exempel på vad som händer när Stilla havet kyls av och Atlanten fortfarande är varm. Så var fallet på 1950-talet då ovädren avlöste varandra i Nordamerika. Det handlar helt enkelt om naturliga cykler. Och eftersom uppvärmningen nu stannat av kan det ju inte bildas sådana här oväder längre, vilket också bevisas av att den tropiska cyklonaktiviteten avtagit påtagligt. Det började den för övrigt göra kort efter det att Al Gore och hans hejdukar fått Nobelpriset!


Det finns faktiskt “experter” som kopplar ihop Sandys framfart med det krympande istäcket i Arktis. Men 1974 års förödande storm i Berings hav ansågs tvärtom bero på att istäcket var för stort! Hela området kring Nome i Alaska drabbades den gången av enorma översvämningar, med vattendjup på över 1,5 meter i de lågt liggande delarna av staden.

En gång trodde ”befolkningsgurun” Paul Ehrlich att jordens avkylning skulle innebära att England blev obeboligt år 2000. Mycket riktigt inträdde en period av kallare klimat, men tråkigt nog för honom lever människor i England fortfarande. Under tiden har samme Paul Ehrlich övergått till gänget som förutspår en global uppvärmning... Hans senaste förutsägelse är att en ökning av den globala temperaturen med 2°C innebär miljarder döda på jorden!

När Moder Natur bestämde sig för att bli varmare 1980, föddes en ny religion med sin egen kyrka FN, sitt påvedöme IPCC och ett gäng kardinaler som kallade sig “klimatforskare”. Rika och själviska människor i de länder som smutsade ner världen skulle tvingas att köpa avlatsbrev. Om de inte gjorde det så skulle våra barn och barnbarn få uppleva helvetet på jorden. På så sätt kunde fundamentalisterna kassera in miljarder och åter miljarder från naiva regeringar som anammat den nya tron.

Den ”gröna” ekonomin ingår som en väsentlig del i den nya läran. Tråkigt nog är det de fattiga som drabbas av kostnaderna för planetens räddning. Välståndet blir en fråga för de välbesuttna, och de svaga som eventuellt stryker med blir lärans martyrer. För övrigt, till vem ska de klaga? Alla politiska partier bekänner sig ju till den nya religionen.

På senare tid har dock så många profetior visat sig osanna att läran skakats i grunden. Många av anhängarna har förlorat sina jobb och i värsta fall sina rikedomar också. Och än värre är det förstås att kättare inom vetenskapen har avslöjat lögnerna i den nya IPCC-bibeln. Som alla heliga skrifter kan den visserligen tolkas på olika sätt; skeptikerna har nog tolkat den fel. När temperaturen i atmosfären sjunkit i stället för ökat hänvisas tvivlarna till att världshaven blivit lite varmare och stiger några millimeter om året.

Trots allt börjar nu intresset för “klimatfrågan” avta hos gemene man och det måste till uttalanden som det ovan citerade av Paul Ehrlich för att få folk att vakna igen och kanske börja bränna skeptikerna på bål. Vilket skapar nya problem, eftersom varje häxbål måste anses öka CO2-utsläppen…

Men vad alla klimatlögner ytterst handlar om har egentligen väldigt lite med just klimatet att skaffa. De är till stor fabricerade med ett enda syfte: att skapa en ny världsordning karakteriserad av politisk och ekonomisk kontroll över alla länder på jorden. Det låter som en dårhusdröm, men dagens narrar är maktgalna och beredda att ljuga sig blåa i synen om det tjänar ett högre syfte.  

Maurice Strong, rådgivare till Kofi Annan, och en av männen bakom det numera ökända Kyotoprotokollet från 1992 års Riokonferens, erkänner utan omsvep:
“Vi kommer kanske till en punkt där enda sättet att rädda världen blir att låta den industriella civilisationen kollapsa... är det inte vår uppgift att se till att det blir så?”

Eller läs det här uttalandet från Romklubben där “miljökämpen” Anders Wijkman spelar en framträdande roll:

“I sökandet efter en ny gemensam fiende kom vi upp med idén att nedsmutsning, hotet om global uppvärmning, vattenbrist, hungersnöd ochsådant skulle passa bra… Alla dessa faror är orsakade av människan... och följaktligen är ‘den verkliga fienden’ mänskligheten själv… tror att mänskligheten behöver en samlad motivation, nämligen en gemensam motståndare för att det ska kunna skapas världsstyre. Det spelar ingen roll om denna fiende är ‘verklig eller uppfunnen för att tjäna ändamålet.”

Eller till slut det här citatet av medgrundaren av Greenpeace Paul Watson: “Det spelar ingen roll vad som är sanning, det enda som betyder något är vad människor tror är sant.”

Ack ja, narrarna här ombord förnekar sig inte. I en intervju i samband med G20-mötet sa den italienske riksbankchefen att ”världsbanken nu återtagit kommandot över klimatet. Under en viss period från 2001 släppte vi taget”.

2 kommentarer:

 1. Hej igen Narren.

  När jag var aktiv för linje 1 innan kärnkraftsomröstningen 1980, så använde vi den globala uppvärmningen som argument. Det man sa då var att jorden skulle kunna bli en halv grad varmare till 2050. Nu har ungefär halva tiden gått och uppvärmningen har redan varit en halv grad.

  När du citerar, Maurice Stong, Romklubben med flera, skall du ta med hela textstycket. Att bara ta med enstaka meningar gör att du framstår som en oseriös lögnare. Hade du tagit med hela textmassan så är det ingen som kan ifrågasätta dig. Du är inte ensam om att göra det misstaget. Det vanligaste sättet att avfärda kritik mot vad någon sagt är "man kan inte ta en enstaka mening ur sitt sammanhang". Ofta har de som avvisar kritiken rätt.

  SvaraRadera
 2. Jag glömde skriva vem jag var i förra kommentaren.

  /Jan Eriksson

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare