Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 13 juli 2014

Moncktons lista över klimatlögner

Just nu pågår det en klimatkonferens i Las Vegas som självfallet inte rapporteras i svenska media, eftersom deltagarna tillhör dem som tvivlar på pratet om global uppvärmning. Många kända namn återfinns bland de hundratals deltagarna, till exempel Patrick Moore som hoppade av Greenpeace och den alltid lika stridbare Lord Christopher Monckton. I år har många av talarna på konferensen påtalat att nästan alla de myter om klimatet som “klimatkommunisterna” överöser oss med är lögn och förbannad dikt.

På sin blogg har lord Monckton listat några av dem:

“Den globala uppvärmningen är ett faktum.” Nej. Enligt satellitmätningarna har det inte skett någon uppvärmning på 17 år och 10 månader.

“Uppvärmningen går fortare än vi trott.” Nej. Klimatmodellerna från 1990 visade på en uppvärmning som skulle ske två gånger snabbare än den har gjort.

“Det finns en 97 procent konsensus bland forskarna.” Nej. Endast 0,5 procent av de forskare som skrivit sammanlagt 11 944 rapporter om klimatet under de senaste 21 åren anser att vi människor har orsakat en betydande del av uppvärmningen sedan 1950.

“Torrperioderna blir värre.” Nej. Av en ny rapport publicerad i fackpressen framgår det att allt mindre delar av världen har drabbats av torka under de gångna 30 åren.

“Översvämningarna blir allt fler.” Nej. FN:s klimatpanel har i två nyligen publicerade rapporter konstaterat att antalet översvämningar i världen inte har ökat eller blivit värre.

“Havsisen smälter.” Nej. Den har växt rekordmycket i Antarktis, medan det skett en liten avsmältning i  Arktis under sommaren.

“Havsnivåerna stiger oroväckande.” Nej. Vissa satelliter visar på en liten höjning, andra på en sjunkande nivåer.

“Orkanerna blir allt värre.” Nej. Antal, styrka och varaktighet ligger på den lägsta nivån som uppmätts av satelliterna under de 35 år de varit uppe.

“Den globala uppvärmningen har orsakat den senaste tidens extremväder.” Nej. Eftersom det inte skett någon uppvärmning kan den knappast ha orsakat något extremväder.

“Den globala uppvärmningen kommer att minska antalet rödhåriga.” Nej. Det är en ny skräckhistoria som cirkulerar för att skrämma upp människor. För egen del föredrar jag blondiner.

“Haven blir allt surare.” Nej. Havsvattnet förblir alkaliskt och kommer att förbli det eftersom eventuell försurning kompenseras av de alkaliska basaltbottnarna.

“Det är billigare att agera nu än att vänta.” Nej. Det är 10-100 gånger dyrare att idag försöka hejda en eventuell global uppvärmning än att se tiden an och betala eventuella följder när de kan påvisas.

“Extremisterna i klimatrörelsen består numera av en liten klick domedagsprofeter,” skriver Lord Monckton. “Deras mål är att få till stånd ett bindande och permament klimatavtal vid konferensen i Paris nästa år. Därmed har man i tysthet tagit ännu ett steg mot ett världsstyre…”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare