Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 9 juli 2014

Tecken i skyn


Någon gång – när Narrskeppet känns för instängt med allt prat om människors lika värde och andra aktuella diskussionsämnen – spanar också Skeppsgossen mot himlen. Han väntar sig inte att se någon gudomlighet däruppe men han gillar alla vackra molnformationer, inklusive de långa kondensstrimmorna efter flygplanen. Med dagens ständigt ökande lufttrafik är det inte så underligt att strimmorna ofta korsar varandra där flyglederna möts. Ändå dyker det titt som tätt upp kommentarer om dessa vita streck på Facebook och i andra sociala media, författade av mer eller mindre öppet paranoida personer (för att citera läkaren Mats Reimer som skrivit om fenomenet ”chemtrails” på sin blogg http://www.dagensmedicin.se).

Dessa skribenter gör gällande att det inte alls handlar om vanlig simpel vattenånga utan om en systematisk besprutning med kemikalier i syfte att förändra klimatet – eller till och med att strimmorna utgörs av smittoämnen som sprids för att vi ska bli allt sjukare… ”Att myndigheter, piloter, meteorologer med flera förnekar att kondensstrimmorna är något annat än just kondens ser bara chemtrails-förespråkarna som ännu ett tecken på den stora konspirationen”, konstaterar Mats Reimer med all rätt.

Konspirationsteorier förekommer som bekant i många olika sammanhang. Forskningsanläggningen HAARP i Alaska uppges vara en del i just den här teorin, som för övrigt omhuldas av många miljöpartister och andra människor som tror på tecken, under, homeopatmediciner och hokuspokus i största allmänhet. Frågan har faktiskt förts upp på det politiska planet av allt från miljöpartister till centerpartister.

En av de senare är skånska centerpartisten Åsa Runander som i Almedalen försökte väcka opinion kring chemtrails. Enligt henne består aerosolerna av en cocktail av olika kemikalier som påstås ska förhindra global uppvärmning och som är väldigt bra för det mobila nätet! ”Kontrollerar du vädret så kontrollerar du världen.” På en lunch diskuterade hon ämnet med Annie Lööf som menade att det här var en kontroversiell fråga… 

För tillfället pågår ett upprop mot ”chemtrails” på nätet. Bakom det står en skum organisation som heter Blueshift. Företrädare för den har varit i kontakt med SMHI och redovisar sin kritik på hemsidan (www.blueshift.nu)  I svaret från SMHI sägs inledningsvis att det inte finns några belägg för existensen av chemtrails ur ett vetenskapligt perspektiv samt att SMHI inte bedriver någon utredning eller forskning kring detta. Skribenten på Blueshift ser självfallet det som ”en medlöpares brasklapp eller brottslings försvarstal”.

SMHI ger också fakta: från 1975 till 2011 har antalet flygpassagerare ökat fem gånger och antalet passagerarkilometer sju gånger under samma period (källa Trafikanalysmyndigheten). I och med det alltmer krympande luftrummet flygs det också mer frekvent över platser där man sällan såg trafikflygplan tidigare.

Tro nu inte att sådana fakta biter på dem som hyllar Gaia, mångudinnan eller andra liknande storheter. Aerosolbesprutningsprogrammet påstås ha inletts vid millennieskiftet så vad som hände tidigare är enligt de troende irrelevant. Det ökade flygresandet betyder inte heller något utan det som räknas är endast antalet flygplan på himlen. Och för att bevisa att de inte yrar i nattmössan har dessa narrar lagt ut filmer av sprutande flygplan som de kallar ovedersägliga bevis – men som varje nykter människa direkt ser är så fejkade som någon filmsekvens kan bli.

Mats Reimer igen: ”Memet chemtrails muterar och utvecklas till nya varianter. Chemtrails sprider morgellons. Chemtrails innehåller mykoplasma. Chemtrails orsakar bidöden. Man kan försvara sig och lösa upp chemtrails genom att sätta ut fat med ättika. Man kan köpa detoxkurer mot chemtrailsförgiftning. Så knasigt att det är omöjligt att parodiera.”

Får man tro de här knasbollarna är vi människor numera så förgiftade att vi redan borde vara döda. Skeppsgossen misstänker för sin del att de påstådda gifterna i chemtrails endast drabbar personer som redan har defekter i hjärnkontoret och därför är särskilt mottagliga för tecken i skyn. 

1 kommentar:

  1. Här har vi en MP:are i samma ämne:

    https://www.youtube.com/watch?v=GT_dGITzzOU

    ......lyteskomik?

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare