Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 22 augusti 2015

Fusk och förbönerFör tillfället är det ett jäkla kacklande här på Narrskeppet om att världen upplevt den varmaste julimånaden på 4000 år. Den julianska kalendern infördes visserligen först senare, närmare bestämt år 46 f.Kr. så före den lär det inte funnits någon juli månad överhuvudtaget. Men låt gå för det, man ska ju inte hänga upp sig på småsaker.

Oavsett detta är påståendet en grov lögn som vidarebefordrats av världens tabloider. I 30 år nu har vi haft tillgång till korrekta temperaturdata tack vare satellitmätningarna och de säger att det var några tiondels grader varmare i juli 2015 jämfört med juli 2014. Enligt dem var det faktiskt till och med lite varmare i juni i år. Men det handlar förstås om medelvärden för hela den lägre troposfären och inte om lokala variationer.

Precis om i så många andra klimatsammanhang frodas både ryktesspridning och fusk med temperaturerna. Sålunda har det avslöjats att mätningarna vid Reagan National Airport i Washington givit för höga värden på grund av ett felkalibrerat instrument (vanliga pålitliga termometrar duger ju inte numera). När sensorn byttes ut visade det sig att den visat 1,7 grader för mycket – och det under hela 19 månader. När någon påpekat att det kunde vara på sin plats att korrigera kurvorna blev svaret att det inte var ”vetenskapligt försvarbart”.

Som Skeppsgossen tidigare berättat har muslimska lärda uppmanat sina 1,6 miljarder troende att starta ”jihad mot den globala uppvärmningen”. I rapporterna sägs dock inget om vilka medel som kan tillåtas i detta fall, men halshuggningar och steningar lär knappast fungera på växthusgaser och stigande havsnivåer. Men – som någon har spekulerat i – är dagens flyktingströmmar till norra Europa kanske en del i strategin, eftersom det kommer att bli omöjligt att leva i norra Afrika och på den arabiska halvön om den globala uppvärmningen blir verklighet. Medan Skandinavien och England kommer att kunna njuta av ett behagligt medelhavsklimat som får flyktingarna att känna sig som hemma.

Det är för övrigt inte bara Stormuftin som oroar sig över klimatet. Påven har ju numera en hel stab med klimatrådgivare och inspirerad av dem har han utlyst 1 september i år till en förbönsdag för klimatet. Medge att det är rätt besynnerligt att de allenarådande gudomar som dessa kyrkoledare bekänner sig till inte tror att Gud och Allah kan fixa jordens klimat på egen hand, utan att vanligt folk ska falla på knä och be dem om nåd…       


1 kommentar:

  1. I engelska the Telegraph kallar man det "den värsta vetenskapliga skandalen i historien":

    http://www.telegraph.co.uk/news/earth/environment/globalwarming/11395516/The-fiddling-with-temperature-data-is-the-biggest-science-scandal-ever.html

    När framtida generationer ser tillbaka på skrämseln för den globala uppvärmningen de senaste 30 åren, kommer ingenting att chocka dem mer än den utsträckning i vilken de officiella temperatur-data - på vilka hela paniken vilade - systematiskt "justerats" för att visa att jorden har värmts mycket mer än vad de faktiska uppgifterna motiverar.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare