Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 24 januari 2010

En ärkenarrTitta noga på den här mannen. Så ser en ÄRKENARR ut. Fast de flesta har nog svårt att tro att en farbror som verkar så beskedlig till det yttre bär en stor del av ansvaret för de senaste decenniernas vanvettiga klimatdebatt.

Farbrorn heter James Hansen och är chef för Nasas institut för rymdstudier (GISS). Tro det eller ej, men det är på hans förfalskade temperaturdata och larmrapporter om global uppvärmning som IPCC och andra ”vetenskapliga” kommissioner grundat sina slutsatser.
”Om någon vetenskapsman kan anses bära huvudansvaret för dessa vansinnigheter så är det dr Hansen, som var upphovet till hela klimatskräcken när han 1988 avgav sitt vittnesmål inför en senatskommitté ledd av Al Gore”, säger en bloggare.

Tro inte att Köpenhamnsfiaskot och avslöjandet om fiffel och båg med mätvärdena både i England och nu också i USA har fått dr Hansen att hålla truten. Nej då. Nyligen försvarade han ett gäng Greenpeace-aktivister som stod inför rätta för att de saboterat bygget av ett koleldat kraftverk i Kent i England. ”Den skada aktivisterna orsakat väger lätt i jämförelse med den skada det nya kraftverket åsamkar vår planet”, sa han.

James Hansen har också lovordat en ekofascistisk skräckskildring som skrivits av en viss Keith Farnish och heter ”Time’s Up”. I den kan man bland annat läsa att det enda sättet att förhindra en global ekologisk kollaps och därmed rädda mänskligheten är att göra sig av med den industriella civilisationen. ”… det finns sanningar som är svårare att inse än andra; en av dem är att många många människor kommer att dö när civilisationen kollapsar… Det största hotet mot dem som lever i den industriella civilisationen är människorna själva.”

För att hejda den kommande katastrofen föreslår författaren bland annat följande: ”… avlägsna alla tama betesdjur, jämna storstäderna med marken, spräng dammarna och stäng av maskineriet som släpper ut växthusgaser.”

Så här säger dr Hansen om denna trivsamma framtidsvision på Amazons hemsida: ”Keith Farnish har rätt: tiden har praktiskt taget runnit ut, och ’systemet’ är huvudproblemet. Regeringarna pressas av de specialister som arbetar med fossila bränslen – de bryr sig inte om hur vår planet mår annat än om vi tvingar dem till det, och det kommer att kräva enorma ansträngningar.”

Till sist ett citat av James Delingpole som tagit upp dr Hansens avgörande roll i klimatdiskussionen: ”Det är viktigt att komma ihåg att profetiorna om en global uppvärmning orsakad av människan är en våt dröm för många aktivister och forskare. Dessa vattenmeloner vill absolut inte veta av en motsatt utveckling, för då skulle de inte ha någon ursäkt för att med sådan glöd propagera för förstörandet av de kapitalistiska systemet och en återgång till det gamla jordbrukssamhället.”

Skeppsgossen tycker det är bedrövligt att personer som James Hansen får härja fritt i den offentliga debatten i flera årtionden och att deras åsikter får ett globalt genomslag av sådana dimensioner som det påstådda klimathotet. Å andra sidan är det väl inte värre än att massmördare och förtryckare som Robert Mugabe & Co. får fri lejd till internationella konferenser som klimatmötet i Köpenhamn. Narrskeppet är fullt av den här sortens människor. De solar sig i glansen av andra narrar, dunkar varann i ryggen och räknar varje kväll de kulor som trillat in under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare