Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 17 februari 2013

Babords slagsidaUnder den senaste resan har Narrskeppet haft kraftig babords slagsida. Det beror på alla nypåstigna PK-passagerare som ju av hävd är vänstervridna och gärna samlas i stora grupper där de kan spy sin galla över relingen. Deras diskussioner handlar om allt från dagens näthat till den stundande klimatkatastrofen. För en neutral observatör som Skeppsgossen är det ofta mycket intressant att lyssna till deras argument.


Efter att ha gjort det står det klart för mig att endast åsikter som är accepterade av det politiskt korrekta etablissemanget får framföras offentligt. Den som anmäler en avvikande åsikt tystas ner. Försöker personen ifråga få den framförd i skrift kastas inläggen i papperskorgen. När de som tycker annorlunda ändå ger uttryck för sina åsikter på nätet blir de omedelbart påhoppade och beskyllda för att vara rasistiska och främlingsfientliga trots att uttalandena kanske gäller något så icke-rasistiskt som den globala uppvärmningen.

Metoden som PK-människorna använder har en obehaglig likhet med vad som kallas censur, även om det inte är någon officiell myndighet som utövar den. Men genom att aldrig ge utrymme åt motvalls åsikter eller ta en diskussion med motståndarna kan PK-iterna ändå tysta oppositionen lika effektivt som någon central censurmyndighet. Den decentraliserade censuren är dessutom mycket svårare att angripa eftersom den inte existerar officiellt.

För att vara politiskt korrekt ska du uppenbarligen tycka ungefär så här i ett antal aktuella frågor:

• Klimatförändringarna är ett erkänt faktum och vi måste ställa om hela vår tillvaro för att hejda dem. Annars går mänskligheten under 2050 eller 2100 eller kanske tidigare.

• I framtidens klimatvänliga samhälle kommer det inte att behövas så mycket energi som idag och därför kan förnybara och ineffektiva energislag som vind- och solkraft mycket väl räcka till. Om vi börjar spara energi redan idag som elproducenterna uppmanar oss att göra har vi dessutom ett litet sparkapital för framtiden.

• Svenskarnas köttkonsumtion måste minskas radikalt för att rädda klimatet (det gäller dock inte invandrarnas köttkonsumtion utan dessa får fortsätta att äta halalslaktat kött eftersom det inte påverkar klimatet).

• Sverige behöver många miljoner invandrare som kan ta hand om de åldrande svenskarna. Dessa arbetskraftsresurser behöver inte lära sig svenska – för när alla svenskar avdött så talas det självklart helt andra språk i landet.

• Traditionella benämningar som zigenare och neger får inte längre användas och numera inte heller indian som ska heta ”First Nation” (barn får i framtiden leka cowboys och First Nation om de överhuvudtaget får leka alls).

• All tobaksrökning är av ondo och ger lungcancer– utom hos invandrare från Mellanöstern som röker som borstbindare utan att någon myndighet misstycker. När såg du reklam för rökavvänjning på arabiska?

• Moskéer är pittoreska inslag i svenska städer – en gång byggdes det Tempovaruhus med ”moriska” spetsfasader som ansågs så stötande att alla numera är rivna.

• Sjukdomen tbc var helt utrotad i Sverige men har nu fått fäste i landet igen på grund av svenskarnas utlandsresor. Tack vare alla dessa resor har vi också fått kackerlackor i våra bostäder, vilket vi knappast hade tidigare.

• Satir, karikatyr och ironi är numera förbjudna i debatten eftersom de kan uppfattas som kränkande och måste anmälas. Detta gäller framför allt bilder som skojar med islam. Skoja med kristendomen är fortsatt tillåtet.

• Genusperspektivet gäller i alla livets skiften och ve den man som vågar stå och pinka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare