Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 20 februari 2013

Veckans narrspelare


 
Solcellstillverkarna producerar miljontals kilon cancerframkallande giftavfall. Men det är förstås grönt och rent giftavfall som kommer från solen så det tycker narrpresidenten är okej.“Om jordens klimat i första hand styrdes av naturliga faktorer (och inte av människans påverkan) så skulle nästa istid börja någon gång under de kommande 1 500 åren.”

Så heter det i en rapport från president Obamas rådgivande kommitté. Och det låter väl betryggande. Men vad sägs om nästa mening: “Människan har emellertid ändrat atmosfärens sammansättning i så hög grad att nästa istid uppskjutits för all framtid.”

Jojomen, så nu slipper vi oroa oss över det. Skål på dig, Obama, som håller dig med så kompetenta rådgivare!

Men det är inte alla som instämmer i skålen. En bloggare undrar med all rätt hur någon kan vara så arrogant och dum att "hen" tror att vi människor kan påverka till och med istiderna.

”Uppenbarligen tror dessa narrar att det är en enkel process som gör att jorden blir djupfryst under
100 000 år för att sedan tina upp igen. De inbillar sig att lite värme och CO2 skapad av människan kan förändra jordens naturliga cykler och förvandla jorden till en evig öken.”

Naturligtvis handlar det ytterst om att införa nya skatter och regleringar som koldioxidskatter och liknande skit. De som tror på klimatförändringarna ingår i systemet och tackar och bockar och känner sig inte längre så skuldmedvetna när de får ”göra rätt” för sig genom att betala skatt.


Senaste nytt på elbilsfronten är att NY Times-reportern John M. Broder testade att köra en Tesla Model S från Washington till Boston. På den sträckan har Tesla låtit installera ett par 480 volt superladdningsstationer som på 30 minuter sägs öka körsträckan med uppemot 25 km. Stationerna fungerade nog – men Teslan drog mycket mer ström än tillverkaren uppgivit och sista turen till laddningsstationen företogs med bärgare.

Dålig reklam vill Elon Musk (på bilden ovan tillsammans med San Franciscos borgmästare Dianne Feinstein) inte veta av och han påstår att reporter Broder inte laddade fullt och inte körde raka spåret. Men Broder försvarar sig med att kapaciteten hos batterierna sjönk med minst 10 procent i det kalla vädret. Nu kan man ju också grunna en stund över hur en bil för över 100 000 dollar plötsligt bara stannar efter en liten omväg under resan.

President Obama har vid flera tillfällen förklarat att det kan finnas en miljon elbilar ute på de amerikanska vägarna redan 2015. Tesla har fått lånegarantier på närmare 500 miljoner dollar och allt som allt har regeringen borgat för 5 miljarder i lån åt elbilstillverkarna. Idag finns det strax över 70 000 elbilar i hela landet. Allt medan batteritillverkarna slår igen den ena efter den andra.


I söndags den 17 februari samlades i Washington så där en 5 000 motståndare till den planerade oljeledningen från Kanada genom USA. Det var svinkallt som det brukar vara när ”värmekungen” Al Gore och hans fotfolk kommer samman för att protestera mot något. Alla de stora miljöorganisationerna deltog: Greenpeace, 350.org, WWF, Sierra Club etc. Dagens strisrop lät: ”Hey, Obama. We don’t want no climate drama”. Många av deltagarna viftade med plakat som krävde förbud mot fossila bränslen, andra ville förbjuda både olja, kol, gas och kärnkraft. Plus sätta punkt för kapitalismen. Kändisar fanns förstås också på plats, bland dem skådespelerskan Darryl Hannah (på bilden ovan), advokaten Robert Kennedy Jr. och den sinnesförvirrade klimatgurun James Hansen, som också den här gången lät sig beläggas med handfängsel av utkommenderad polis för vidare befordran till närmaste station.

Oljeledningen Keystone XL beskylls för att vara både smutsig och farlig för landet. Den skär rakt igenom USA, den är full med ett mycket farligt bränsle och den kommer att påskynda klimatförändringarna, säger kritikerna.

Skrämselpropaganda, anser de som vill se ledningen byggd. De menar att klimatförändringarna är motståndarnas yttersta argument. En gång byggdes TransCanada pipeline trots liknande vilda protester och samma sorts dystra profetior. Ingenting hände. Det enda ledningen har gjort är att transportera olja.

De erinrar också om att Keystone XL inte kommer att kosta skattebetalarna en cent och att den blir en del av det nät om 1 200 befintliga oljeledningar som går genom landet. Genom den ska olja skickas olja från Kanada till amerikanska raffinaderier. Importen från osäkrare leverantörer i Mellanöstern och Afrika kommer att minska kraftigt och förverkliga inte ledningen kommer oljan att gå till Kina i stället.

”De som stod där och frös har inte tillräckligt med hjärnceller för att fatta sambandet mellan värmen i husen och energin som levererade den eller elektriciteten som gjorde det möjligt för dem att skriva sina anti-energimanifest” skriver Alan Caruba i sin blogg Warning Signs (http://factsnotfantasy.blogspot.com).

En annan kommentar värd att vidarebefordra:

”Allt detta har aldrig handlar om ’att rädda planeten’ och det handlar inte heller om ren luft och rent vatten, utan vad det handlar om är KONTROLL av den enskilde medborgaren. Kontroll av ditt sätt att leva, vad för sorts mat du tillåts äta och hur mycket, hur många barn du får ha, vad för sorts hus du får bo i, vilken inomhustemperatur du får ha, hur och när du får resa och vad för slags arbete du får ha. Argumenten är desamma som 1970-talet: ”Vi vet bättre än du så håll truten och gör som vi säger!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare