Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 5 september 2015

Snart drunknar Obama i sina egna lögner


Skeppsgossen har i likhet med många andra funderat en del över varför klimatnarrarna gång på gång understryker att klimatförändringarna är mänsklighetens viktigaste fråga. Uppriktigt sagt så tror jag att det bara är ett sätt att dölja deras verkliga syften – nämligen att göra slut på orättvisorna i världen och skapa jämställdhet och allt annat som ingår i vad bloggaren Daniel Greenfield så träffande döpt till Homo progressivus.

Om Homo progressivus förlorar kampen om klimatet så är det mer eller mindre kört. Då återstår inget annat än rena sabotagehandlingar modell Greenpeace. Greenpeace-aktivister har vandaliserat provodlingar av GMO-ris som kan rädda tiotusentals barn från blindhet och en för tidig död. Tonvis med genmodifierade betor har bränts upp av dem. I Australien bröt sig Greenpeace för ett antal år sedan in på en experimentgård och förstörde GMO-vete, och på Hawaii har man huggit ner genmodifierade papayaträd samtidigt som det pågår en debatt om odling av dessa ska tillåtas eller förbjudas.

Det förklarar varför alla aktivister världen över idisslar budskapet om klimatförändringarna och den utmaning dessa påstås utgöra för hela människosläktet. Det är ju rent nonsens oavsett om påståendena kommer från någon okunnig professor i Sverige eller från självaste presidenten i USA som ju är lika okunnig i klimatfrågor som en svensk agronom.

President Barack Obama har ju nyligen besökt Alaska för att med egna ögon se hur glaciärerna smälter som en följd av växthusgaser och uppvärmning. Under besöket passade han på att titta på Exit Glacier, som är en 3 km lång ”isflod” som krympt över 240 meter sedan 2008. Intill den finns skyltar som markerar isklumpens minskning år från år. ”Vi måste förvissa oss om att våra barnbarn får ta del av detta”, förkunnade han.

I själva verket har Exit Glacier blivit kortare under många årtionden. Enligt National Park Service, som fotograferat och på senare år gjort satellitmätningar av denna isflod, sker det med ca 15 meter om året. Ebb och flod hos glaciärer är helt naturliga företeelser oavsett vad vi människor har för oss, säger en talesperson för nationalparken.  

Men Obama har fått nog med bevis nu, tycker han. ”De som förnekar detta blir allt färre och ensammare. De sitter fast på sin egen krympande ö.”

Om herr presidenten tagit sig tid att besöka andra glaciärer än de som krymper skulle han ha kunnat fara till Hubbardglaciären. Den är 25 procent större än hela staten Rhode Island och den har växt till sig under ett helt sekel! Men det stämmer ju inte med den hotbild han målar upp. I den bilden ingår ju också kalvande glaciärer, ett fenomen som flitigt använts i skräckpropagandan. Hubbard Glacier är just en sådan – och den skickar ofta iväg isklumpar höga som tiovåningshus samtidigt som den växer. Och det finns närmare tio andra sådana här växande glaciärer i Alaska.

Naturligtvis säger Obama ingenting om detta, antingen därför att han är okunnig eller därför att det inte stämmer med hans agenda. Ombord på Narrskeppet viskas det stundom om den trånga åsiktskorridoren, om hur obekväma nyheter smusslas undan och om hur politiker och journalister allt oftare kläcker ur sig rena lögner utan att någon vågar opponera sig. Snyfthistorien om den drunknade pojken Alyan som egentligen hette Alan är det färskaste exemplet på ”moralisk pornografi” som någon kallat den.


Barack Obama är lika slipad som Al Gore i konsten att ljuga om klimatförändringarna. Om han fortsätter i den stilen finns det en uppenbar risk att han en dag drunknar i sina egna klimatlögner.    

2 kommentarer:

 1. Tack för de konkreta uppgifterna om glaciärer. Om jag minns rätt växer de flesta glaciärerna i Norge. Är det något du har kanaler att kolla ?

  Det är märkligt att dagens högsta "beslutsfattare" så ofta presenterar rena lögner i våra länder med fri information via nätet. Lika märkligt är medias samfällda censur av viktiga data fast vi inte har någon propagandaminister, som vad som får sägas och vad som måste sägas.

  Det är verkligt kusligt.

  SvaraRadera
 2. Rättelse. Det skall förstås stå:

  . . . propagandaminister, som bestämmer vad som får sägas och vad som måste sägas

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare