Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 25 oktober 2015

Det absurda klimatkorståget


Idag hade Skeppsgossen tänkt rapportera något från utkiken. Men någon av mina vänner stack i stället åt mig en alldeles ny fransk vitbok om klimatvansinnet som måste få företräde. Bakom boken står Mathematical Calculation Society, SA, en organisation som pysslar med avancerade matematiska modeller och bland annat anlitats av franska staten. Redaktör för boken är sällskapets grundare Dr. Bernard Beauzamy, tidigare professor vid universitetet i Lyon.

I den franska vitboken - som borde studeras från pärm till pärm av klimatnarrar och miljödårar världen över - sägs bland annat “att det inte finns några fakta, några kurvdiagram eller någon observation som pekar på att världens klimat är på något sätt onormalt. Det varierar som det alltid gjort, men för närvarande i mindre utsträckning än under vissa tidsperioder eller geologiska eror… CO2-koncentrationen varierar också som den alltid gjort, men de siffror som publiceras är friserade eller ohederliga. Att havsnivåerna stiger och sjunker är ett naturligt fenomen som inte har något att göra med den så kallade globala uppvärmningen. Inte heller är extrema väderhändelser mer vanliga nu än tidigare.”

Under kapitelrubriken “Korståg kostar pengar” refererar vitboken till franska riksrevisionen som kommit fram till att direktstöd till ”nyttig” industri som ägnar sig åt solceller och vindkraftverk – vilka anses tillhöra framtiden – kostar landet miljarder euro. Men ännu mer kostar energisparandet som ju  anses särskilt nyttigt och eftersträvansvärt i alla västländer. ”Eftersom ingen civilisation kan utvecklas samtidigt som den sparar energi, har vår egen slutat utvecklas,” skriver författarna. ”Frankrike har nu mer än tre miljoner arbetslösa – det är priset vi får betala för vår godhet. Vi vill begränsa utsläppet av CO2 till varje pris, som ett sätt att visa upp för världen hur duktiga vi är. Priset är neddragningar av industrin och färre arbetstillfällen.”
   
Men vi har ju ändå reducerat CO2-utsläppen, inte sant? Uppenbarligen inte, blir svaret. Globalt fortsätter utsläppen att öka. Det beror bland annat på att Frankrike och andra industriländer lokaliserat ut sin miljöfarliga industri till länder där man inte är så noga med vad man släpper ut. Samtidigt som vi förlorat en massa arbetstillfällen på hemmaplan.

Vitboken igen: “Människan kan inte överhuvudtaget påverka klimatet. Om vi i Frankrike skulle stanna all industriell aktivitet (den intellektuella har ju avstannat för länge sedan), om vi skulle utradera varje spår av djurliv så skulle atmosfärens sammansättning inte förändras det minsta. Vi kan göra jämförelsen med jordens rotation som saktar av. För att kompensera för detta skulle vi kunna be alla Kinas invånare att springa österut. Men hur stort Kina än är och hur många kineser det än finns, skulle det inte mätbart påverka jordens rotation.”

Allt detta vansinne började med Kyotoprotokollet som idag får allt färre undertecknare och nu omfattar endast 15 procent av de totala utsläppen av växthusgaser. ”Det avslöjar vad alltsammans handlar om: vi utkämpar en fullständigt meningslös strid mot CO2-utsläppen som bara vi tror på och som vi inte påverka. Vi måste förmodligen gå väldigt långt tillbaka i mänsklighetens historia för att hitta en motsvarighet till denna vansinniga besatthet.”
  

Hela den 195 sidor tjocka vitboken kan läsas på engelska här: http://www.scmsa.eu/archives/SCM_RC_2015_08_24_EN.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare