Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 13 oktober 2015

Inget att skratta åt

Vi har väl hört det förut, men nu aktualiseras ännu ett hot mot klimatet: Lustgasen. Koldioxidfaran börjar bli uttjatad och då måste klimatnarrarna fokusera på något annat. Det blev lustgasen. Så här motiverar de det:

Lustgas är en enkel kemikalie som består av två kväveatomer N och en syreatom O (formeln blir följaktligen N2O). Den kanadensiske forskaren Klaus L.E. Kaiser skriver att andelen lustgas i atmosfären utgör ca 330 ppb eller 0,00003 procent. Vilket hot mot mänskligheten! Lustgas produceras naturligt av främst bakterier i jorden, och den lustgas vi människor framställer används i t.ex. bränsletillsatser för dragster, men också som drivgas i burkarna med färdigvispad grädde.

Men lustgasen är en ”växthusgas” och sådana ska vi akta oss för trots att det inte finns några bevis för deras farlighet. Enligt change.org står våra kossor för 65 procent av alla utsläpp av kväveoxid – och enligt dem är det en växthusgas som är 296 gånger så potent som CO2. Inte nog med det, den blir kvar i atmosfären i hela 150 år har något snille räknat ut.

”Det är direkt löjligt att påstå något sådant” skriver Klaus Kaiser. ”Lustgas oxiderar lätt och reagerar med många andra spårämnen i luften. Det förklarar att koncentrationen varit i stort sett oförändrad i årtionden.” 
Skälet till att klimatnarrarna nu drar upp lustgasen igen är att man med ljus och lykta letar efter nya ”klimatbovar” inför mötet i Paris.

Redan 2013 kom en FN-rapport om boskapsuppfödningens inverkan på klimatet genom utsläppen av växthusgaser. I rapporten heter det bland annat: ”Då det krävs förnyade internationella ansträngningar för att hejda utsläppen av växthusgaser kan boskapsuppfödningen bidra i väsentlig grad. … Att förändra den globala efterfrågan på kött och mjölkprodukter är centralt för att uppnå klimatmålen.”

Det är helt uppenbart att avsikten med påhoppet på pruttande kor och lustgas är att minska konsumtionen av animaliskt protein. Då handlar det inte bara om nötkött och fläsk utan också om kyckling – och i förlängningen också om fisk och fiskmjöl som ju används i kycklingfoder.
  
Dr Kaiser framhåller att FN med sina många underorganisationer, paneler och kommittéer arbetar hand i hand med en hel armé klimatnarrar över hela jorden. ”Deras gemensamma mål är att förvandla världen till en enda stat med en världsregering där alla har det lika eländigt. De har gett sig blanka fan på att göra dig till vegan, om inte idag så i morgon. Efter det kommer din diet av fullkorn, grönsaker och nötter att ransoneras ytterligare, kanske till trädrötter och bark. Det är Agenda-21 i ett nötskal. För din egen och för dina barns skull, gå inte på propagandan!” 

Skeppsgossen håller förstås helt med dr Kaiser. De grönas sammansvärjning har med åren antagit sådana proportioner att ingen längre går säker. Visst kan man kosta på sig ett leende när man hör vuxna politiker yra om ”klimatutmaningarna” som vore de ett faktum, men det kusliga är att dessa politiker är så hjärndöda att de helt tappat kontakten med verkligheten. Skrattet fastnar säkert i halsen också på ”la vache qui rit”.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare