Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 4 december 2011

De tre apornaSäkert har du sett en del av detta förut. Men i mitt tycke är det förskräckande när våra ”folkvalda” fäller sådana här yttranden i den alltmer infekterade debatten om invandringen till Sverige och allt det goda den påstås föra med sig i form av ”mångkultur”.


”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”
Fredrik Reinfeldt (m)

”Jag tror att det är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker.”
Mona Sahlin (s)

”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige, det var människor som kom utifrån.”
Maud Olofsson (c)

Skeppsgossen undrar vilka skolor herrn och damerna gått i och vad de egentligen tillgodogjort sig av historieundervisningen. Att den svenska identiteten håller på att gå förlorad till följd av den vansinniga flyktingpolitiken är tydligen helt i sin ordning. I stället får vi ju moskéer, niquab och halal som uppenbarligen är mycket mer värda än midsommarstång, Lucia och jultomten.

Att det inte var ”vi svenskar” som byggde Sverige är en nyhet för Skeppsgossen, som alltid trott att det var den svenske bonden och industriarbetaren som tillsammans skapade det forna mönsterlandet Sverige. Men så står det tydligen inte i Maud Olofssons historiebok. Kanske kan hon ändå hålla med om att det absolut inte var afrikaner, somalier och folk från Balkan och Mellanöstern som byggde det svenska folkhemmet?

1 kommentar:

  1. Nu har ju Mona gjort bort sig igen i Finland. Hon uppför sig lika illa som Lars Ohly när SD kommer på tal. En rapport finns på dagens Avpixlat som på kort tid etablerat sig som "folkets röst" i debatten om SD, invandringen etc. Insder inte Mona & Co. att över 300,000 människor röstade på SD därför att de anser att de andra partierna håller på att rasera Sverige som nation och förvandla landet till ett enda stort flyktingläger?

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare