Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 14 december 2011

Den grå och lättledda massan
Johan Rockström är en av de mest stridbara klimatnarrarna i vårt land. Nu efterlyser han ännu mer vulgärpropaganda i media för att få allmänheten att inse vi lever på randen till en katastrof. I DN har han och vapendragaren László Szombatfalvy presenterat en Sifoundersökning som ytterligare befäster de Gaulles uttalande om att svenskarna är ett lättstyrt, lättlurat och lättindoktrinerat folk. Läs och häpna!

1. Majoriteten (av svenskarna) tror att den pågående klimatförändringen är människans verk. 75 procent av svenskarna tror att den globala uppvärmningen främst beror på mänsklig påverkan.

2. Majoriteten har insett vilka risker klimatförändringen innebär. 82 procent av svenskarna anser att klimatförändringen är ett allvarligt hot mot mänskligheten, medan 70 procent tror att risken är stor att vi kommer att drabbas av allvarliga klimatkatastrofer även om temperaturökningen begränsas till 2 grader. Nästan varannan person, 48 procent, tror att risken för att klimatförändringen på lång sikt leder till en obeboelig jord är stor eller mycket stor.

3. Majoriteten är beredd på betydliga uppoffringar, som exempelvis en ändrad livsstil. 75 procent av svenskarna anser att människor bör acceptera stora eller mycket stora uppoffringar för att inte utsätta framtida generationer för stora klimatrisker.

4. Majoriteten accepterar tvingande internationella överenskommelser om klimatåtgärder. 76 procent av svenskarna anser att de politiska besluten i världen är otillräckliga för att avvärja risken för klimatkatastrofer, medan 84 procent anser att det bör fattas tvingande internationella beslut mot klimatförändringen.

Till och med i USA, där en majoritet av folket tror att jorden skapades för 6 000 år sedan, är åsikterna om klimatet väsentligt nyktrare. Kommentarerna till Rockströms och Szombatfalvys debattinlägg inger dock Skeppsgossen hopp. Så här lyder en av dem:

”När man läser dessa herrars inlaga i debatten så går mina tankar till forna tiders Sovjet. Om nu det vore så att JR är en klimatexpert som tidningarna påstår, varför tillgodogör han sig inte all information utan bara den som han verkar bedöma ger klirr i kassan och betalar lönen. Efter att ha läst hans debattinlägg under några år så kan jag bara konstatera att i min värld känns denne man inte seriös och jag upplever att han handskas oerhört oförsiktigt med sanningen.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare