Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 28 december 2011

Hur många människooffer krävs det?

I likhet med aztekerna tror många klimatnarrar att endast människooffer kan stabilisera klimatet på jorden. Men det finns viktiga skillnader.

1. Aztekerna trodde helt riktigt att klimatet styrdes av solen. Det är en insikt som dagens klimatforskare ännu inte nått fram till.

2. Aztekernas präster trodde att man bara behövde offra en liten procent av befolkningen för att blidka solen. För att avvärja missväxt, översvämningar och hungersnöd räckte det med att man erbjöd solen mellan 20000 och 80000 människooffer per år. Det var faktiskt ett av de tidigaste försöken att "styra" klimatet.

Dagens klimatalarmister nöjer sig inte med sådana småsmulor. Nu krävs det offer av hela jordens befolkning och Nordkorea framstår alltmer som en modell för framtiden.

På utmärkta sajten The Climate Scam finns skrämmande framtidsvisioner dolda i torra tabeller som jämför Nord- och Sydkorea på flera punkter. Där kan vi utläsa att CO2-utsläppen per person är 3,2 ton per år i Nord och 10,5 ton per år i Syd. Den genomsnittliga livslängden är 68,4 år i Nord mot 80,3 år och barnadödligheten 26,3 procent jämfört med 4,2 procent i Sydkorea.

Nästa gång hoppas Skeppsgossen kunna komma med gladare funderingar inför det nya året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare